Ugrás a tartalomra

A szarvasról

Gravetti

A szarvasról

Kőkori történelem, a modern cég nevében 

A kizárólag magyar tulajdonban lévő cégünk neve mögött egészen más húzódik, mint azt az olaszos hangzás sugallhatja. Alapítóink közül Tatár Kálmán szenvedélye a kőkorszak kutatása, ebből indult ki 2011-ben a névkeresés.

Az Európában i.e. 30.000-12.000-ig jelen lévő úgynevezett gravetti kultúrkör korának legfejlettebbje volt. Magyar vonatkozása, hogy a Franciaország területén talált Glozeli köveken székely-magyar rovásírás látható. Cégünk profilja és a névadó kultúra közös metszete a logónkban megjelenő ír óriásszarvas (Megaloceros giganteus), ami a gravetti kor legimpozánsabb vadon élő állata volt.

A kőkorszaki embercsoport nevéhez számos innováció fűződött. A kutatók, és a cégünkkel talált párhuzam szempontjából is legjelentősebb a "gravetti nyílhegy", ami kőpengékkel ellátott bot lehetett.

Ahogy ez az ősi kultúra, úgy mi is azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy korunk eszközhasználatához újító-fejlesztő szándékkal viszonyuljunk. A Gravetti így kíván modern módszerekkel modern eszközöket adni a 21. század gazdálkodóinak kezébe.

 

Gravetti Csapata

Csapatunk bemutatása

Lépjen kapcsolatba velünk

CAPTCHA
Szeretnék megbizonyosodni arról, hogy Ön valóban ember és nem robot.