Ugrás a tartalomra
 • ELHO kaszakombináció
  A nagyüzemi vadkímélő kaszálás hatásai és gyakorlatai

  A gyepterületeken történő gazdálkodás során a nagyüzemi kaszálás egy szükséges agrártevékenység, amely azonban különös figyelmet igényel a vadon élő állatok védelme érdekében. Az élőhelyek védelme és a biodiverzitás megőrzése érdekében a vadkímélő kaszálásra való áttérés jelentős előnyökkel jár.

 • Robert Hydropail bálabontó, almozó
  Robert Hydropail bálabontók voltak a kiállítás sztárjai

  Lezajlott a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Hódmezővásárhelyen.

  Az idei vásárra újdonságként az Atelier-Robert bálabontó gépjeit mutattuk be a közönségnek. Kétségtelen, hogy egy ilyen rakodógéppel üzemeltethető, önrakodó almozógéppel hatalmas mennyiségű kézimunka kiváltható. 

 • Paradicsomot a kertifóliából
  Magvetés, palánta nevelés, fajtaválaszték

  Kedvelem a különleges paradicsomokat, azt a hatalmas szín és forma gazdagságot amivel teljesen levesz a lábamról. Közel 100 fajta paradicsomot szoktam vetni, idén sikerült ezt nyolcvanra leszorítanom, sajnos nincs túl nagy kertem és az évelő virágoknak is helyet kellett szorítanom.

  Mivel rengeteg fajtát vetek ezért minden fajtából csak pár palántára van szükségem. A magvetés céljára konyhakerti körülmények között legalkalmasabbnak az üres tejes dobozokat tartom. 

 • Paradicsomot a kertifóliából
  Mi is az a paradicsom?
  A paradicsom sokak számára gömbölyű piros termésű növényt takart. Pedig valójában eredetileg a paradicsom nem piros volt hanem sárga. A magyar paradicsom szó a „Paradicsom almája”, „paradicsomalma” kifejezésből rövidült. A növény „alma” nevét máig őrzi az olasz neve pomodoro, azaz „aranyalma”.
 • Tavaszkert Dísznövény 2024 Szakkiállítás és vásár
  Tavaszkert Dísznövény 2024 Szakkiállítás és vásár
  Idén is találkozhattok velünk a Budai Arborétumban a kiállításon. Így lehetőség van megnézni élőben egy felállított Kertifóliát. Mindenkit várunk szeretettel standunkon (a térkép a piros folttal jelölve).