Magunkról

A Gravetti Kft.-t Tatár Kálmán kollégánk hozta létre 2011-ben Tatár-Agró Kft. néven, kifejezetten a Bivaly szilázs tömörítő henger magyarországi forgalmazására. A bivaly fejlesztése 2009-ben indult, az első darabot ebben az évben értékesítettük. 2010 - től elindult a hazai sorozatgyártás, a gép azonnal piacvezető lett. A "másolók" fáradhatatlan munkájának ellenére a hazai piacvezető pozíciót már nem is veszítheti el.

Mára (2015) közel 90 db Bivaly szilázs tömörítő henger dolgozik országszerte, ügyfeleink legnagyobb megelégedésére.

Szívügyünk a magyar mezőgazdaság, célunk, hogy modern eszközt adjunk a gazdálkodók kezébe.

Általunk képviselt termékek: ELHO (Finnország), SIPMA (Lengyelország), SHELTERALL (Toutabri) (Franciaország), QUIVOGNE (Franciaország)

Amennyiben kérdései merülnének fel természetesen állunk rendelkezésére.

Kövessen minket a facebook-on is: https://www.facebook.com/gravettikft

 

 

                                                                                                              Nagy László

 

 

Többen kérdezték tőlünk, főleg kiállításokon, hogy honnan jön ez az olaszos hangzású név, sőt néhányan eleve Olasz cégnek tituláltak minket a név alapján, holott ez a legkevésbé sem igaz. A cég minden tulajdonosa kizárólag Magyar állampolgárságú és a cég is kizárólag Magyarországon adózik.
Na, de akkor honnan jön ez a név?
A csapatban az én mániám a kőkorszaki kultúrák "kutatása", mindenkinek megvan a maga őrültsége az enyémek közül ez az egyik és ennek az eredménye ez az elnevezés. A Gravetti kultúrára jellemző, hogy nem egy embercsoportot jelöl, hanem egy kultúrkört, akik i.e. 30.000-12.000 évig éltek Európa, a jégkorszak alatt is lakható részén a "Berlin-Kijev tengelytől" Délre. Jellemző volt rájuk a művészetük és a használati tárgyaik, amik alapján könnyen beazonosíthatóak, de ezek közül is a legjelentősebb a Gravetti nyílhegy, ami bizonyos kutatók szerint nem is nyílhegy volt (szerintem sem), hanem inkább valamiféle kőpengékkel ellátott bot. Ez a kultúra már épített településeket, és eltemette a halottait, de még főleg vadászatból élt. A maga korában ez volt a legmagasabb kultúra, nagyon sok innováció fűződik a nevükhöz, illetve náluk találtak először díszített használati tárgyakat. Ebből a kultúrából kerültek ki az ismert Vénusz szobrok, amelyek közül a legismertebb a Willendorfi Vénusz. Illetve szintén ehhez a kultúrához köthetőek a Glozeli kövek, amivel (habár Franciaországban találták őket) el is érkeztünk a név Magyar vonatkozásához. A kövek korát 15.000 évre becsülik, és több darabján is egyértelmű Székely-Magyar rovásírás található, gondolkodnak is rajta sokat az arra hivatottak, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy ezeket a leleteket a tatárlkai koronggal és a Kerka völgyében talált tehénszoborral együtt a történettudomány figyelmen kívül hagyja...

A Gravetti Kft. logójában szereplő szarvas is ebből a korból származik, a mára már kihalt Ír óriásszarvas (Megaloceros giganteus) amelyik állat szerintem annak a kornak a legimpozánsabb állata volt és a mai dámszarvas (Dama dama) őse.

https://szkitahun.wordpress.com/…/a-glozeli-rovasirasos-ko…/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Gravetti_kult%C3%BAra

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93ri%C3%A1sszarvas

                                                                                                            Tatár Kálmán