ELHO Sideliner 1680A bálacsomagoló, vontatott

ELHO Sideliner 1680A vontatott automata bálacsomagoló.

Teljesen automatizált csomagolás a beemeléstől a legördítésig.

- A Sideliner 1680 kiválóan alkalmas nagy méretű - 1,7 m átmérőig - bálák csomagolására.

- Szériában kettős szatellit csomagolókarral és 1200 kg beemelőképességű karokkal szerelt. Az opciósan rendelhető második beemelőhengerrel a maximális bálatömeg 1600 kg-ra növelhető.

- A teljesen automatikus működésű Sideliner 1680A, érzékeli a bálát a talajon, ráemeli a csomagolóasztalra, becsomagolja, és a folyamat végén a kezelő döntheti el hogy legördíti a bálát vagy a gépen hagyja.

- A bála beemelése automatikusan elkezdődik amikor az emelőkarokon levő szenzorok érzékelik a bálát.Az új Sideliner 1680A típus nagyon rugalmas kialakítású, a csomagolható bálaméret 1,1 -1,8 m között változtatható.

- Alapfelszereltségéhez tartoznak az olajátfolyás-szabályozó szelep,a sárvédők, a köz- úti világítás,emellet még sok hasznos kiegészítővel felszerelhető.Mivel a gép közvetlenül bálázó után is csatlakoztatható és működtetéséhez egy kezelő is elég, így ezzel a géppel rengeteg költséget és időt takaríthat meg.

- A Sideliner 1680A bálázó utáni csatlakoztatása egy egyszerű mechanikus csatlakoztatással megoldható. Az így létrehozott gépkapcsolat együttes használatá- val jelentősen csökkentheti a munkavégzés költségét és időtartamát, növelheti hatékonyságát a takarmány minőségének megőrzése mellett.A gép teljesen automatikusan elvégzi a csomagolást amint a bála kikerül a bálázókamrából. A csomagoló automatikus vezérlését mágneses érzékelők és elktro-hidraulikus elemek végzik.

- A fóliázó egység indítása és működése fokozatmentesen történik a fólia sérülésének veszélye nélkül.A csomagolási folyamat a következő lépésekben megy végbe: - az elektro-hidraulikus szelepek folyamatosan szabályzott olajmennyiséget juttatnak a hidro- motorokhoz - a helyzetérzékelő szenzorok biztosítják a fólia tiszta vágását, és a fóliázókarok megfelelő helyzetét a bála beemelésekor és legördítésekor - ha az egyik fólia tekercs elfogyna az érzékelők értesítik a kezelőt a kabinban levö monitoron keresztül, és a csomagolás folytatódik egy fóliával.Ha mindkét tekercs üres, a fóliázókarok megállnak.Az új tekercsek felhelyezése után a kezelőnek csak az Auto-Start gombot kell meg- nyomni és a csomagolás automatikusan folytatódik.

- Minden csomagolási részfeladat elvégezhető a kezelőpanelen levő kapcsolókkal is.Ha a csomagoló gép bálázóhoz van csatlakoztatva, a beemelés folyamán a bála súlya egyenletesen oszlik meg a gépek között és nem a bálázót terheli.