Ugrás a tartalomra

Miért érdemes a legnagyobb üzemeknek is Shelterall sátorban tartani a bálákat? Legyen szó szálastakarmányról, vagy akár a szalmáról?

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a szálastakarmányaink biológiai tisztasága. Nagyon helyesen egyre többen fordítanak energiát és nem kevés pénzt arra, hogy olyan „zöld sort” állítsanak hadrendbe, ami ezt a törekvést a leginkább támogatja. A tárolás viszont sok helyen hagy még kívánnivalót maga után, aminek sokszor nem is emberi hanyagság az oka, hiszen a legjobb szándékkal is lehet kevésbé jó döntést hozni. Az állomány gyarapodása és az időjárás se mindig kedvez a különböző bálatakaró fóliáknak, ponyváknak. Nem beszélve arról, hogy egy nagyüzemben a kazaltakarás is komoly kampánymunkává tudja kinőni magát, ami már csak azért sem szerencsés, mert a jelenlegi emberhiányos időkben nem biztos, hogy azonnal odaér a csapat, amint a széna, szalma összerakása megtörtént. A renden történő elázás mellett az a másik nagy bosszúság, amikor a féltve óvott következő évi takarmányunk a kazalba rakás után, de a takarás előtt megázik. Erre a kérdésre (és még sokkal többre) kínál megoldást a Gravetti Kft. által forgalmazott Shelterall tárolósátor. Ez a megoldás számtalan előnnyel rendelkezik, amit a többi megoldás csak részeiben mondhat el magáról.

Bálatárolás Shelterall sátorban a Gravettitől

  1. Gyorsan, jó ár-érték aránnyal telepíthető - a megrendelt sátrak jellemzően 8-10 héten belül állnak. Ha olyan méretet választ, amit raktárról tudunk adni, akkor akár gyorsabban is.
  2. A kazalrakással egy menetben megtörténik a kazaltakarás is, anélkül, hogy az embereket kivennénk a napi teendőikből, egy olyan csarnokban, ami oldalról is tökéletesen védi a kazlat, miközben jól szellőző, a szél által könnyen átjárható helyet biztosít a takarmány számára.
  3. Akkor is szellőzik, amikor nincs légmozgás – a ponyva napsütés hatására felmelegedik, a meleg levegő, pedig a kisebb sűrűsége miatt fölfele törekszik, ezáltal a sátorban folyamatos a légmozgás, ami segít szárazon tartani a kazal felületét, vagy leszárítani a kicsapódott párát –  ezáltal februárban is olyan (vagy kicsit jobb) állapotban vesszük ki a kazalból a szénát, ahogyan az a betároláskor kinézett.
  4. A Gravetti Kft. által forgalmazott Shelterall tárolósátrak több szempontból bizonyították időtállóságukat. Eddig közel 450 sátrat építettünk Magyarországon, ezek a sátrak garanciális szintnél lényegesen nagyobb szeleket is kibírtak és a mai napig mind állnak – a 7 legidősebb Shelterall sátor egy Nógrád megyei telepen az idén lesz 21 éves. Ezek a sátrak hiba és javítás nélkül elviselték az elmúlt 20 év szeleit, és a földrajzi elhelyezkedésük okán az országos átlagnál nagyobb havakat, hidegeket, és a mai napig kiváló „egészségnek” örvendenek.
  5. A sátrainkat ésszerű határok között a vevőink igényeire tudjuk szabni 8 féle szélességi méret áll rendelkezésre, a hosszúságuk pedig 10 métertől a végtelenig terjedhet, emellett számos egyéb kiegészítő érhető el hozzájuk.
  6. A sátraink akárhányszor roncsolásmentesen szétszedhetőek és újra felépíthetőek, így egy áttelepítés csak döntés kérdése, ahogy az is, ha meg szeretnénk hosszabbítani a sátrat.
  7. A szerkezet egyedülállóan erős, mégis rugalmas, köszönhetően az ovális profilú bordaíveknek. Aki nem érti, hogy miért ilyen fontos ez, próbáljon meg összeroppantatni egy tojást két ujjal az oldaláról, majd egy másikat a „hegyéről”…
  8. Rendszeres kérdés, hogy kell-e hozzá építési engedély? Habár a sátraink engedélyeztethetőek, alapesetben - feltéve, hogy ideiglenes tárolóként vannak nyilvántartva - nem kell építési engedély, de ezt minden esetben javasolt egyeztetni a helyi építésügyi hatósággal. Ezzel kapcsolatban bővebb felvilágosításért vegyék fel velünk a kapcsolatot a megadott telefonszámokon.

 

Ne hagyjuk tönkremenni, amire már mindent ráköltöttünk, ne a tárolás minőségén múljon…

Bálatárolás Shelterall Sátorban a Gravettitől

A Simon Kertészet Kft szarvasmarha telepén összesen 3 Shelterall tárolósátor épült, ami 975 m2 tárolási kapacitást jelent. Két sátor készült a 10 m széles, egy pedig a 15 m széles modellünkből.

A bordaívek S420-as acélból készülnek, a szerkezet szelemenekkel és széltámaszokkal megerősített. A ponyva 670 g/m2 súlyú, szálerősített, UV-álló, fénystabil, 10 év garanciával és 20 év várható élettartammal.

A 10 m széles sátrak 5 m-es gerincmagassággal rendelkeznek és 30 m hosszúak. A vázszerkezet OV 90 mm átmérőjű ovális profilból készül. A sátor különösebb területelőkészítés nélkül, robbanóhorgonyokkal közvetlenül a talajhoz rögzíthető.

A 10x30 m-es tároló egy igazi klasszikus darab a Gravetti Kft. választékában. Mérete sokoldalú felhasználási módot tesz lehetővé.  Ebben az esetben a fő felhasználási cél a bálatárolás. A képeken 150-es körbálák láthatóak, egy ilyen sátor tárolási kapacitása ebből a bálaméretből 375 darab.

A nagy testvér, a 15 m széles modell 8,35 m-es gerincmagasságú és 25 m hosszú. OV 130 mm átmérőjű ovális profilból épül fel a vázszerkezet. Ez a sátor sem igényel különösebb területelőkészítést, robbanóhorgonyokkal egyszerűen és biztonságosan rögzíthető a talajhoz.

Az elsődleges felhasználási cél itt is bálatárolás, ugyanúgy 150-es bálával. A sátor belső oldalfala 1,7 m magasan horganyzott hullámlemezzel van fedve. Ennek oka, hogy időszakosan szarvasmarha beállóként is használják a sátrat és ebben az esetben szükséges a belső oldalfal védelme. A lemez plusz hasznos funkciót is kapott: a lemeznek nyomva a szélső bálákat az alsó sorban nem 9, hanem 10 db bála fér el, ezzel növelve az egy metszetben és a sátor teljes hosszában betárolható bálák számát. A sátor bálatárolási-kapacitása 740 bála.

A három sátor teljes tárolási kapacitása 1490 darab 150-es körbála.

Egy kis érdekesség a képeken látható bálákról: a sátrak megépítése előtt mind a szalma, mind a széna egy szezont ázott a szabad ég alatt. A sátorba betárolva és kiszáradva visszanyerték eredeti minőségüket.

Bálatárolás Sheltarll sátorban a Gravettitől

Mai napon aktuális árjegyzék szerint (2023. 03. 09. árfolyam: 381 Ft/Euró) a sátrak ára a következő:

10 m széles, 5 m magas, 30 m hosszú sátor: 8.375.000, - Ft + Áfa

15 m széles, 8,35 m magas, 25 m hosszú sátor: 18.800.000, - Ft + Áfa

A sátrak ára nyitott verzióra, kiegészítők nélkül értendő. Az árak tartalmazzák a szállítás és az összerelés költségét. A sátrak ára árváltozásig érvényes.

Amennyiben további kérdései merülnének fel, készséggel állunk rendelkezésére, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Web: http://www.gravetti.hu

Facebook: https://www.facebook.com/gravettikft

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCdNZWWd4dYs4GnlehMbjpbQ

Délnyugat-Magyarország: Horváth Évi +36706700449 (horvath.eva@gravetti.hu)

Északnyugat-Magyarország: Perjési Balázs +36303033254 (perjesi.balazs@gravetti.hu)

Kelet-Magyarország: Papp Krisztián: +36303891636 (e-mail: papp.krisztian@gravetti.hu)

Központi Kereskedelmi Iroda:

2072 Zsámbék, Petőfi Sándor utca 108.

Telefon: +36202244242

e-mail: info@gravetti.hu