Ugrás a tartalomra

Lótakarmányok az igényes lótartók számára

A lovak takarmányozásakor szem előtt kell tartanunk, hogy a gazdasági állatok közül a lovak emésztőrendszere a leginkább érzékeny és sérülékeny. Emiatt fokozott figyelmet érdemes fordítanunk az etetésre szánt takarmányok minőségére és mennyiségére. A Gravetti Kft. kínálatában a kiváló Helianthus lótakarmányok közül válogathat. Legyen szó bármilyen lótípusról, vagy akármilyen intenzitású munkavégzésről, nálunk megtalálja az állatainak leginkább megfelelő terméket. Lótakarmányainkhoz részletes adagolási útmutató tartozik. 
 Lótakarmányok az igényes lótartók számára

A Helianthus lótakarmányok előnyei

A Helianthus Lótakarmányok termékcsaládja azon igényes lótartók számára jött létre, akik tudják, hogy a lovak egészségének egyik legfontosabb pillére a takarmányozás. Megfelelő takarmányozás nélkül nincs kondíció, nincs energia, nincs növekedés, nincs egészség. Széles és folyamatosan bővülő termékskálánkkal igyekszünk minden vásárlói igényt kielégíteni úgy, hogy közben figyelemmel kísérjük a legfrissebb kutatási eredményeket, és figyelembe vesszük a hazai termőtalajok hiányosságait is.

Tápjaink könnyen rághatóak, ízletesek, könnyen emészthetőek, tapasztalataink szerint a lovak rendkívül szívesen fogyasztják. Az etetési javaslat alapján az ajánlott adagok nem túl nagyok, így kis mennyiségben is elérhető velük a kívánt eredmény. 

Adja Ön is a legjobbat a lovai számára!

Tudnivalók a megfelelő takarmányozásról

  • Takarmányváltás hozzávetőlegesen egy-két hetes szoktatás után valósítható meg. 
  • A takarmányok minőségét nagymértékben befolyásolja az időben történő és szakszerű betakarítás, valamint a tárolás is. Az állatok takarmányozása és almozása szempontjából kiemelt fontosságú a szálastakarmány megfelelő védelme és tárolása. Ehhez ma már korszerű, minőségi és időjárásálló kazaltakarók és bálatakarók használhatók a takarandó felület mérete szerint.

A legdrágább takarmány az, ami megromlik és ki kell dobni. Ennél már csak az lehet drágább, amit annak ellenére kénytelenek vagyunk megetetni az állatainkkal, hogy tudjuk nem fog nekik jót tenni, de olyan szénát kell etetnünk, amilyen van - ha romlott, rothadt, penészes, akkor is el kell hogy fogyjon. Akinek szerencséje van és az esők előtt be tudja bálázni a szénáját az már fél siker lehet, ha fedél alá is tudta tenni, akkor győzött. Az elmúlt évekre jellemző, hogy többnyire egy kaszálásból tudunk minőségi takarmányt készíteni, a második vagy megázik, vagy kevés lesz, a harmadik meg bizonytalan.

A kulcs a tárolásban rejlik.

Az extra minőségű takarmányhoz profi gép dukál

A finn ELHO, gépeit – az 1968-as alapítás óta – a skandináv piacok hagyományosan magas műszaki és takarmányhigiéniai elvárásainak megfelelően fejleszti és gyártja. Teszi ezt azzal a szándékkal, hogy a kisebb létszámú gazdaságok számára is tartós, megbízható, nagy teljesítményű, gazdaságosan üzemeltethető és kiváló minőségű takarmány előállítására alkalmas gépeket kínáljon. Ennek a filozófiának, a minőség-központú fejlesztésnek és gyártásnak köszönhetően termékeit a világ összes piacán a legjobbak között tartják számon.

Az Agrowolf Kft. 2012 óta magyarországi importőre és képviselője az ELHO-nak. A gépek értékesítését viszonteladó partnereink segítségével végezzük. Ezzel a cikkünkkel azoknak szeretnénk bemutatni a márkát, akik még nem vagy nem eléggé ismerik. Azoknak, akik már ismerik vagy használják az ELHO gépeit, a gyár újdonságait ajánljuk figyelmükbe.

A finn gyártó, a 2021-es évre is több új fejlesztésű géppel bővítette szálastakarmány- betakarítógép kínálatát.

Takarmánykonyha nem csak lovaknak

Profi takarmánykonyha Gravetti rendszerekből, amiért a telepvezető rágja a tulajdonos fülét, már évek óta. Sok szarvasmarhát tartó üzemben megoldott, de több helyen még megoldásra váró feladat a takarmánykonyha kialakítása, bővítése. Az előnyei a következőek:

  1. Higiénikus takarmánytárolás
  2. Nem boltozódik a takarmány, mint a silókban
  3. Mindig pontosan látható az aktuális készlet, illetve a fogyás
  4. Könnyen hozzáférhető
  5. Nagy teriméjű alapanyag is könnyen betárolható, pl.: aprított

fűszénaszéna, vagy lucernaszéna

Hagyományosan az ilyen típusú takarmánykonyhákat hatalmas beruházással, betonból felépítették, és onnantól azzal kellett dolgozni, ami elkészült. Jobb esetben sikerült előre gondolkodni és ésszerű mértékben túltervezni, rosszabb esetben alultervezettre sikerült és a drága megoldásból drága, korlátozottan használható probléma lett. Erre a kérdéskörre kínálunk elegáns, hibamentes megoldást az általunk forgalmazott betonblokk elemekkel.