Ugrás a tartalomra

Profi takarmánykonyha Gravetti rendszerekből, amiért a telepvezető rágja a tulajdonos fülét, már évek óta

Sok, szarvasmarhát tartó üzemben megoldott, de mégtöbben megoldásra váró feladat a takarmánykonyha kialakítása, bővítése. Az előnyei több szempontból meghatározhatóak.

  1. Higiénikus takarmánytárolás
  2. Nem boltozódik a takarmány, mint a silókban
  3. Mindig pontosan látható az aktuális készlet, illetve a fogyás
  4. Könnyen hozzáférhető
  5. Nagy teriméjű alapanyag is könnyen betárolható, pl.: aprított fűszénaszéna, vagy lucernaszéna

Hagyományosan az ilyen típusú takarmánykonyhákat hatalmas beruházással, betonból felépítették, és onnantól azzal kellett dolgozni, ami elkészült. Jobb esetben sikerült előre gondolkodni és ésszerű mértékben túltervezni, rosszabb esetben alultervezettre sikerült és a drága megoldásból drága korlátozottan használható probléma lett.

Erre a kérdéskörre kínál elegáns, hibamentes megoldást a Gravetti Kft. az álltalunk forgalmazott betonblokk elemekkel.

Ezekből az elemekből szabadtéren és épületen belül is felépíthető a takarmánykonyha, vagy egyéb súlytámfal a kívánt méretben.

A jelenlegi gazdasági helyzetben egy ilyen építési beruházás a tervezéstől a megvalósításig több hónaptól, akár egy-két év is lehet, nem beszélve az előre elkönyvelhető harcoktól a tervezővel, hatóságokkal, valamint számolnunk kell ezeknek a „fölösleges köröknek” a tetemes költségével is.

A Gravetti betonblokkok építési engedély nélkül telepíthető mobil elemek, az építmény stabilitását a betonblokkok súlya és az egymásba illeszkedő nútok adják. Ennél fogva szabadon variálhatóak, bővíthetőek, átépíthetőek, amihez elég két gyalogos ember és egy teleszkópos rakodó, így az üzemek anélkül meg tudják oldani a saját erőforrásaikkal, hogy bárkire kellene várniuk, de szükség esetén mi is tudjuk őket telepíteni. A Gravetti betonblokkok méretei 80x80x160, vagy 60x60x180, illetve ezek felező elemei is. A 80-as blokkok mellé 4m magasra építve 3,2 a 60-as betonblokk mellé 2,4 méterig rakhatunk szemes kukoricát, így akár magtárat is építhetünk belőle

A Gravetti betonblokkok térhálós vasalással készülnek szulfát álló C30/37-es betonból egyszerre kiöntve, rázóasztalon tömörítve, a felső részükön 2db a térhálóhoz heggesztett a felső rész síkjából nem kiemelkedő M20-as, acél belsőmenetes résszel, amibe a függesztő füleket szabadkézzel könnyen be tudjuk tekerni. Függesztő füleket minden esetben mellékelünk a szállítmányhoz

Amennyiben szabadtéren szeretnénk kialakítani a takarmánykonyhát, van lehetőség azok Shelterall sátorral történő fedésére is, ebben az esetben, ha minden fakkot egy sátorral fedünk, a szélességi méretek szabottak (8m; 9,3m;10m), a hosszúságuk 6m-től fölfele szabadon kérhető. Amennyiben több fakkot teszünk egymás mellé, és azokat darabonként egy sátorral fedjük, a költséghatékonyság jegyében a sátrakat van lehetőségünk úgy egymás mellé építeni, hogy a közfalakra ikresítve telepítjük a sátrakat, vagy szükség esetén több fakk is lefedhető egy sátorral. Amennyiben fakkonként külön sátorral fedünk a sátrakra kézi működtetésű, vagy távirányítású felgördülő szekcionált ponyva kapu is kerülhet egy távirányítóval 8db kaput tudunk üzemeltetni.

A rendszer további előnye, hogy szabadon szétszedhető, és máshol, akár más feladatra újra felépíthető, akár részegységekre bontva is. A sátrak összeépíthetőek egy egységként is.