ELHO V-TWIN 750 rendképző

V-TWIN 750/ 750 Super

  A minőségi szálastakarmány előállításához alapvetően hozzátartozik a tiszta és fertőzésmentes rend létrehozása.

 

  Az ELHO, több évtizedes tapasztalatai alapján gyártja forgókosaras rendszerű rendkezelőit, melyek a legbiztonságosabb megoldást nyújtják ehhez. A kosarakon elhelyezett, hidromotorral meghajtott sodróujjak forgó-haladó mozgásuk közben folyamatosan és ismétlődően feldobják a terményt, amely elősegíti a minőségi és higiéniai szintet extrém magasan tartani. A feldobó mozgatásnak köszönhetően, a terményben előforduló szennyeződések mennyisége(kő,föld,trágya) jelentősen csökken.

  Az eredmény egy magas, jól szellőző, gyorsan száradó, szennyeződésmentes rend.

- Az ezekkel a gépekkel kialakított rendben a baktérium fertőzések kialakulásának a veszélye  töredékére csökken a hagyományos rendszerekhez képest.

- Az egyszerű konstrukció eredménye a gépek minimális meghibásodási lehetősége és alkatrészigénye.

- A hidromotoros hajtás olajigénye mindössze 25 l/perc így kis és közepes teljesítményű traktorokkal is működtethető

  Az ELHO V-Twin rendképző nem húzza a terményt a földön, hanem a rotorok forgása ismétlődve feldobja és a gép középvonala felé tereli. A gép rotorjai központi csapos függesztésűek és ez, a Hydro Balance hidro-pneumatikus csillapítással kiegészítve kiváló talajkövetést eredményeznek.

 A gép kettős rotorral szerelt, 322 db dobóujjal. A rotorok hidromotorral hajtottak, sebességük a termény fajtájától, állagától, mennyiségétől függően fokozatmentesen állítható. A rotorok szögének állításával - menet közben is a kabinból - a munkaszélesség 3 és 8 m között változtatható. A rotorok beállításával a rend szélessége könnyen állítható és a bálázóhoz igazítható.

  A gép alacsony súlypontja miatt a gép vontatása közúton, egyenetlen utakon, lejtős-emelkedős területeken is biztonságosan végezhető. A maximális munkaszélesség a kivánt rend szélességétől függ.

 

V-Twin 750 Super

A Twin 750 hidraulikus kerékkormányzással szerelt változata. A traktor középvonalától jobbra kitéríthető, így két szélső rendet egyesít a rendek közötti száraz területre.

 

Opciók - Twin750, Twin 750 Super

 

- harmadik kosár: az egyesített rendet jobbra átfordítja a száraz területre

- önálló hidraulikus rendszer:olajtartály hajtóművel, szivattyúval, kardánhajtással olyan traktorokhoz amelyeken nincsenek kiépítve a gép működtetéséhez szükséges hidraulikakörök.

- egymástól függetlenül kiemelhető kosarak