ELHO Sideliner 1520 bálacsomagoló, vontatott

ELHO Sideliner 1520 M/1520A vontatott bálacsomagoló

 Az ELHO-nak több évtizedes tapasztalata van a bálacsomagolók gyártásában.Gépeit elsősorban skandináviai felhasználási körülmények közé tervez, ahol különösen fontos hogy a becsomagolt bálák a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is megőrizzék a termény minőségét. Ezek a gépek, egyszerű, jól kezelhető konstrukciójukkal, magas műszaki színvonalukkal teszik az ELHO-t a világ egyik vezető bálacsomagoló-gyártójává.

-  Bowdenvezérlésű és automata működtetésű típusok

- Ez az egyszerű és erős kialakítású gép évtizedek óta népszerű a felhasználók körében.

- Az alacsony építési konstrukció kiváló stabilitást biztosít a gépnek a beemelés,a csomagolás és a legördítés során.

- A beemelő karok automatikusan helyezik a bálát a csomagolóasztal közepére.A terhelés a kerekek és a traktor között oszlik meg.

 Az ELHO Sideliner 1520 egy megfizethető és megbízható,vontatott bálacsomagoló.A kijelző, a fóliavágó és a megújúlt orbitális csomagolórendszer teszik ezt a gépet kiváló választássá. A Sideliner1520 típust két változatban gyártják: bowdenes-manuális vezérlésű 1520M és az automatizált vezérlésű 1520A.

  Az automata 1520A betöltése kétféle módon végezhető: Automata bálabeemelés, csomagolás,bálalegördítés vagy a beemelés-legördítés végezhető egy könnyen kezelhető joystick karral is.Az ELHO ebből a típusból több ezer darabot gyártott és értékesített már,a felhasználók legnagyobb megelégedésére.

  A gépek csomagolóasztala erős kialakítású, három darab lánchajtású görgővel amit 9 darab csúszásgátló szalaggal láttak el. A csomagolóasztal közvetlenül az alvázhoz csatlakozik, ami alacsony betöltési, csomagolási és legördítési magasságot eredményez. Az alacsony súlypont miatt a gép, lejtős területen is megőrzi stabilitását. A beemelőkarok biztosítják hogy a bála a csomagoló- asztal középpontjára kerüljön, megfelelő helyzetben. A súly, a csomagolás alatt egyenletesen oszlik meg a gép kerekei és a traktor között. A bálát négy támasztógörgő tartja a megfelelő pozíció- ban.

 Az alacsony legördítési magasság miatt a bála csomagolása nem sérül,még kedvezőtlen talajfelületen sem. A jó minőségű szenázs előfeltétele a légmentesen záró fóliaborítás. Az asztal és a karok hidraulikusan összehangolt hajtásának köszönhetően, az átlapolások mindig egyenletesek. Az előfeszítők tartják a fóliát mindíg feszesen a csomagolás során. A hidraulikus vágóegység tiszta vágást biztosít és előfeszíti a fóliát a következő bála csomagolására.