Ugrás a tartalomra

XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár

Tisztelt Partnereink, tisztelt Érdeklődőink!
 
2022-ben a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt ismét a szokott tavaszi időpontban, május 5-6-7-én rendezik meg.

A kiállításon a Gravetti Kft. is képviselteti magát, mint minden évben. Minket hagyományosan a H szektor 1. standján találnak.

Mindenkit szeretettel látunk standunkon.

1994 óta a kiállítás a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává vált, amelyet a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. szervez kezdettől fogva a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek társrendezésében.

 A részvénytársaság teremtette meg Magyarországon az újkori állatkiállítások kultúráját, s vezette be az állatbírálatokat a legfejlettebb állattenyésztő országok mintája alapján. A küllemében is lenyűgöző állatkiállítói terület nagy létszámú és széles választékú őshonos és sokszor másutt nem látható, különleges tenyészállatnak ad helyet. A kellemes hangulatú, magyaros stílusú, nádfedeles, fa szerkezetes állatbemutató terek tökéletes hangulatot teremtenek a vidék legnagyobb mezőgazdasági szakmai találkozójának.

Az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be.

A kiállítások rendezésénél a rendező csapat legfontosabb szempontja a szakmaiság!

 Ez határozza meg a kiállítás programját is. A nyilvános show-bírálatok, tenyészállat-árverések a mindenkori hazai állomány élvonalának aktuális képét tükrözik. Tükrözik a mindenkori piaci helyzetet is, hiszen az állattenyésztési ágazatok gazdaságossága kihat a kiállításon résztvevők arányára és számára. Hol a sertéstartóknál, hol a szarvasmarhatartóknál okoz lényeges problémát a kiállítás költségeinek megfinanszírozása, azonban az is megtapasztalható, hogy a tenyésztők mindent megtesznek azért, hogy részt vehessenek a hódmezővásárhelyi seregszemlén. Ebből adódóan szinte töretlenül fejlődik a kiállítás. Ennek a fejlődésnek köszönhetően az állattenyésztéshez kapcsolódó növénytermesztési gépek is egyre nagyobb számban kerülnek bemutatásra.

A hazai mezőgazdaság jelentős része megjelenik a vásárhelyi kiállításon, a szaporodásbiológiától az állatgyógyászatig, a tartástechnológián át a takarmányozásig minden - az állattenyésztéshez szükséges - szakterület képviselőit, a vetőmag előállítókat, műtrágya forgalmazókat, gépgyártókat, gépforgalmazókat, a különböző technikák és technológiák képviselőit meg lehet találni a seregszemlén.
 
A kiállítást a Hód-Mezőgazda Zrt. 2022-ben is a Magyar Állattenyésztők Szövetségével közösen szervezi a tagszervezetekkel együtt az aktuális, érvényben lévő járványvédelmi szabályokat betartva.

Mindig is azt igyekszünk tanítani az ide látogatóknak, hogy a kiállított nagy értékű tenyészállatokhoz szelíden, csendesen, türelmesen, higgadtan forduljanak.
Most is ezt tudjuk kérni, kiegészítve azzal, hogy egymásra is még jobban vigyázzunk, minden látogató még nagyobb felelősséggel érkezzen és viseltessen maga és a kiállítás résztvevői iránt is!

Mindenkinek szép és kellemes élményeket, hasznos kiállítást, sok sikert kívánunk 2022-ben is!