Ugrás a tartalomra

Tavasszal is lehet jó minőségű takarmányt etetni

A legdrágább takarmány az, ami megromlik és ki kell dobni. Ennél már csak az lehet drágább, amit annak ellenére kénytelenek vagyunk megetetni az állatainkkal, hogy tudjuk nem fog nekik jót tenni, de olyan szénát kell etetnünk, amilyen van - ha romlott, rothadt, penészes, akkor is el kell hogy fogyjon.
Akinek szerencséje van és az esők előtt be tudja bálázni a szénáját az már fél siker lehet, ha fedél alá is tudta tenni, akkor győzött.
Az elmúlt évekre jellemző, hogy többnyire egy kaszálásból tudunk minőségi takarmányt készíteni, a második vagy megázik, vagy kevés lesz, a harmadik meg bizonytalan.

A kulcs a tárolásban rejlik.

Elcsépelt közhely, de ettől még igaz, hogy csak azt tudjuk a gazdaságunkban befolyásolni, amit magunk csinálunk. A penészes, rothadt széna előállítási költsége ugyanannyi, mint a tökéletes minőségűé, ráadásul a ha kitesszük a környezet hatásainak, a betakarítás pillanatától folyamatosan romlik a minősége és a gyönyörű, jó beltartalmú szénánk a téli csapadék hatására pont tavaszra lesz gyenge minőségű, toxinnal terhelt, amikor tavasszal szeretnénk vemhesíteni az állataink nagyobb hányadát. Jó szénát senki helyett nem tudunk készíteni, de ha már megvan, azt meg tudjuk védeni. Erre nyújtunk megoldást a Shelterall tárolósátrainkkal, amelyek legfontosabb jellemzője, hogy tökéletesen testre - üzemre - szabhatóak, ha szükség úgy hozza, akár át is telepíthetőek, gyakorlatilag akárhányszor. A ponyvára vállalt gyári garancia 10 év, annak várható élettartama 16-20 év. A vázszerkezet horganyzott „ovál”-profilú acél, a gyári technológiának köszönhetően közvetlenül a talajra felállítható, betonozás, alapozás nélkül.

Jelenleg készletről rendelhető tárolósátraink és azok tárolási kapacitása

  • 10 m széles, 15 m hosszú, 5 m magas / 312 db Ø120 körbála, 195 db Ø150 körbála
  • 10 m széles, 20 m hosszú, 5 m magas / 380 db Ø120 körbála, 240 db Ø150 körbála
  • 10 m széles, 30 m hosszú, 5 m magas / 600 db Ø120 körbála, 375 db Ø150 körbála

Bármilyen hosszúságban megrendelhető!

További információk a Gravetti szénatároló oldalon találhatók, illetve szükség esetén személyesen is állunk rendelkezésre.

A kiváló minőségű takarmány a profi eszközök használatával kezdődik, ebben az ELHO gépeink állnak rendelkezésére.

Elérhetőségeink:

Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Közép-Magyarország

Dél-Dunántúl

Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld