Ugrás a tartalomra

A rendképzés nagyszerű gépei az ELHOtól

A rendképző és rendkezelő gépek a mezőgazdaság fontos munkaeszközei, amelyeket a levágott takarmány vagy szalma rendekbe formázására használnak, így könnyebbé téve annak begyűjtését. Egyes gépek alkalmasak a takarmány átforgatására és szétterítésére is, melynek célja az optimálisabb szárítás. A Gravetti kínálatában a kiemelkedő minőségű ELHO gépek biztosítják a munka hatékonyságát.

Mezőgazdasági rendképzés.jpeg

Cikkünkben elhoztunk két nagyszerű munkagépet az ELHO jóvoltából, amelyek tartósak, hatékonyak, a használatuk pedig egyszerű!

Termékajánló

Az ELHO TR 300 rendkezelő, rendszellőztető

Mint ahogy jól tudjuk, a kifogástalan minőségű szálastakarmány előállításához elengedhetetlen a tiszta és fertőzésmentes rend létrehozása. Az ELHO ezt szem előtt tartva, több évtizedes tapasztalata alapján gyártja vízszintes rotoros rendszerű rendkezelőit, melyek biztonságos megoldást nyújtanak az ideális rend létrehozásához.

A TR sorozat gépei többfunkciósak, hiszen alkalmasak a rend forgatására, terítésére, átrakására és összesítésére. A nagy átmérővel és áteresztőképességgel rendelkező rotor jól szellőző, magas, gyorsan száradó, szennyeződésmentes, jól bálázható rendet képez.

A kisebb területen gazdálkodóknak is ideális, vagy ahol elengedhetetlen az extra tisztaságú takarmány előállítása (tejelő állatok, lótartás). Az ELHO rendképző gépeivel kialakított rendben a talajból származó szennyező baktériumok - Clostridiumok - mennyisége jóval kisebb a hagyományos rendszerekhez képest.

A gép alkalmas lucernarendek szellőztetésére is, hiszen nem veri le a leveleket a szárról.

Az ELHO TR 300 rendkezelő, rendszellőztető előnyei

  • A gépek 6 - 16 km/óra munkasebesség mellett - a termény mennyiségétől, állagától függően - is nagy tisztaságú, szellős rendet alakítanak ki,
  • A nagy átmérőjű és áteresztőképességű rotor jól szellőző, magas, gyorsan száradó, jól bálázható rendet képez,
  • A rotorokon elhelyezett sodróujjak teljesen átforgatják a terményt, amely elősegíti a minőségi és higiéniai szintet extrém magasan tartani,
  • A kettős rugós ujjak huzallal biztosítottak, így törés esetén sem kerülnek a terménybe,
  • A feldobó mozgatásnak köszönhetően a terményben maradó fizikai szennyeződések mennyisége (kő, föld, trágya, fémdarabok, egyéb) minimálisra csökken,
  • A gép rendkívül egyszerű felépítése és magas minőségű kidolgozása hosszú távon is problémamentes, megbízható működtetést biztosít,
  • Kis teljesítményű traktorral is extra minőséget produkálhat.

 

Az ELHO V-TWIN 750

 

 

 

Érdemes megismerni az ELHO vontatott rendképzőit is, amelyek tiszta takarmányt biztosítanak a nagy területteljesítmény, egyszerű, megbízható és gazdaságos üzemeltetés mellett. A hidraulikus működtetés mellett szól, hogy nem igényel nagy teljesítményű traktort, a 25-35 l/perc olajigény biztosításához 60-70 LE-s gép is elegendő.

A hidromotoros meghajtással ellátott, forgókosarakon elhelyezett ujjak, forgó-haladó mozgásuk közben, folyamatosan és ismétlődően feldobják a terményt, így terelik azt a gép középvonala felé. Ez a jellegzetesen ismétlődő, "lebegtető" mozgatás elősegíti a minőségi és higiéniai szintet, extrém magasan tartani.  A feldobó mozgatásnak köszönhetően a terményben maradó fizikai szennyeződések, mint a kő, föld, trágya és fémdarabok mennyisége minimálisra csökken.

Ez a kíméletes és könnyed mozgatás igazán magas, jól szellőző, gyorsan száradó rendet hoz létre, az értékes növényi részek károsítása, roncsolása nélkül. Laboratóriumi tesztek alapján az ezekkel a gépekkel kialakított rendben a talajból származó szennyező baktériumok - Clostridiumok - mennyisége töredéke a hagyományos rendszerekhez képest. Az egyszerű, de nagyszerű konstrukció eredménye a gazdaságosság: a gépeknek minimális a meghibásodási lehetősége és az alkatrészigénye.

Az ELHO V-TWIN 750 előnyei:

  • Jól szellőző, könnyen bálázható, szennyeződésmentes rendet képez,
  • A minőséget lerontó baktériumok mennyisége minimálissá válik,
  • Egyszerű, erős, megbízható konstrukciót biztosít,
  • Könnyen kezelhető,
  • Hidromotoros meghajtás - olajigénye: 25-35 l/perc,
  • Minimális a szervízigénye, egyszerű karbantartása,
  • Egyszerű, biztonságos szállítás.

 

Miben segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!