Ugrás a tartalomra

Rakodjon biztonságosan, spóroljon a költségeken!

A minőségi rakodógépek elengedhetetlen kellékei a mezőgazdasági munkafolyamatoknak. Az anyagmozgatás munkafázisainak optimalizálása jelentős mértékben csökkenti a költségeket, valamint időt és energiát takarít meg. Napjainkra a rakodógépek fejlődése olyannyira sokrétűvé vált, hogy a kézi anyagmozgatás helyét legtöbb helyzetben átvehették a rakodógépek. Mi a Gravetti Kft.-nél úgy alakítottuk kínálatunkat, hogy innovatív eszközeink segítségével Partnereink a legkülönfélébb feladatokra is megoldást találjanak. A nagy múlttal rendelkező gyártók, mint a Fliegl, Weidmann vagy a TracLift termékei a hozzájárulnak hatékony munkavégzéshez.  Fedezze fel a kimagasló tulajdonságokkal bíró rakodó adaptereinket, törzscsuklós rakodóinkat, teleszkópos rakodóinkat, valamint a homlokrakodó gépeinket! Fliegl bálavilla

A rakodógépek egyre nagyobb szerepet jut nem csak a nagy mezőgazdasági vállalatoknál, hanem a kisebb, vagy családi gazdaságokban is. A rakodási feladatok nagyon különbözőek, mint például az ömlesztett anyagok rakodása (gabonafélék, szemes termények, szilázs, szerves trágya), darabáruk rakodása (zsákos műtrágya, vetőmag), valamint egyéb tömegtakarmányok (bálázott anyagok). A gyártók a különböző feladatokra, a rakodási-logisztikai feladatok sokrétűsége miatt többféle fajtájú, kivitelű rakodógépet  fejlesztenek.

A rakodógépek csoportosítása:

rakodó adapterek (erőgépre szerelhető)

 • traktorra szerelhető homlokrakodó adapter (TracLift)
 • szabványos három pontra szerelhető rakodó adapter (Fliegl)

önjáró rakodók

   Összességében a mezőgazdasági anyagok rakodása - a termeléshez felhasznált anyagok eltérő tulajdonságai, és a rakodási körülmények miatt - összetett feladatnak mondható. Kisebb gazdaságokban érdemes erre a célra univerzálisan használható gépet alkalmazni, A Weidemann gyár sok évtizedes fejlesztő munkájának köszönhetően gépeik konstrukciós, üzemeltetési, ergonómiai és munkabiztonsági szempontból is egyaránt alkalmasak mezőgazdasági körülmények közé. Nem mindegy, hogy a vízszintes vagy a függőleges helyzetváltoztatás a hangsúlyosabb a rakodógép művelet során, ahogyan az is nagymértékben befolyásolja az alkalmazható rakodógép fajtáját, hogy milyen súlyú és méretű dolgot kell mozgatni. Fogadja meg tanácsainkat a rakodógép megfelelő üzemeltetéséhez, hozzájárulva ezzel a tartós, és költséghatékony működtetéshez. Válassza ki az Ön számára ideális gépet!

   Biztonság és karbantartás

   A különböző üzemeltetési körülmények miatt kiemelt fontossággal bír az üzemeltetés biztonsága. A magas műszaki színvonalú és értékű rakodógépek műszaki állapotának megóvása céljából a rakodógépeket különös gondossággal, a mindenkori kezelési utasítások előírásainak, és a jogszabályi követelmények maximális betartásával üzemeltessük. Minek okán a gépek sáros és porral szennyezett környezetben dolgoznak, nélkülözhetetlen az előírt karbantartások, valamint a karbantartási munkák pontos és időben történő elvégzése. A rakodási munkafolyamatokat lehetőleg síkfekvésű, rendezett talajon végezzük és a lejtőhatás se kerülje el a figyelmünket! Üzemi épületekben, raktárakban, istállókban végzett rakodási munkák során mindig ügyeljünk a mozgáshoz rendelkezésre álló hely szűkös voltára. Ezért ajánlatos a négykerék kormányzást használni!

   A hidraulikus rendszer karbantartása során az olajcserék és szűrők cseréjekor mindig a kezelési utasításban előírt minőséget használjuk, hiszen így jelentősen megnövelhetjük a gép élettartamát. Egyes típusoknál a hidraulika rendszerben a munkaeszközök cseréjének idejére a nyomás az üresjárati érték alá csökkenthető, amely a hidraulika olaj kifröccsenését, a pornak és egyéb szennyeződésnek a hidraulika rendszerbe jutását akadályozza meg.

   A mezőgazdasági termelésben felhasznált anyagok rakodása során nélkülözhetetlen, hogy az anyag fizikai tulajdonságainak megfelelő munkaeszközt használjuk, figyelembe véve a halmazállapotot, a konzisztenciát, a térfogat tömeget és a tényleges tömeget. A nem megfelelõ munkaeszköz használatával a rakodógép emelőképessége romlik, ami a gép túlterheléséhez és idő előtti elhasználódásához vezet fokozott baleseti veszélyt jelentve.

   A gépek tisztántartása

   Ajánlott napi karbantartási munkálatokat pontosan elvégezni. Nagyon fontos, hogy a rakodógépeket tartsuk tisztán! Ez azért számít sokat, mert a mezőgazdasági anyagok rakodása általában nagyon nehéz körülmények között történik (például: száraz idõszakban, nagy porszennyezésű területen (porzó anyagok, mint széna-, szalmabálák stb.) vagy nedves, felázott talajon (pl. trágyaszarvas)). Ám gépek külső elemeinek tisztántartása nagymértékben csökkenti a korróziós károkat és a mechanikai kopást. Emellett a motor tisztántartása is a rakodógép élettartamát növeli.

   A Gravetti a legjobb rakodógépeket kínálja a legkülönfélébb mezőgazdasági célokra! Fedezze fel minőségi választékunkat a legnépszerűbb gyártóktól!

   Termékajánló

   Weidemann 1160 eHoftrac

   Elektromotoros Hoftrac: A nélkülözhetetlen többfunkciós eszköz

   Weidemann 1160 eHoftrac

   Kompakt és robusztus felépítmény, alacsony súlypont, kicsi fordulási sugár, meggyőző teljesítmény és sok különböző szerszám – évek óta ezek a Hoftrac rakodógépek jellemzői és csak úgy, mint ezelőtt, sikerük kulcsa. Az új 1160 eHoftrac összeköti a klasszikus Hoftrac előnyöket és a jövő környezetbarát meghajtási módjait.

   Állati jó

   A Weidemann gépek állatkertekben, vadasparkokban is igazán elemükben érzik magukat - hiszen évtizedek óta sikeresen alkalmazzák őket az állattenyésztésben a klasszikus mezőgazdaság keretei között. A takarmányozást, a trágyaeltakarítást, a szállítási, emelési és gondozási munkákat minden nap tökéletesen végzik el.

   Kompakt kialakításával, a kis fordulókör-sugárral és a nagy teljesítményével tökéletes munkaeszköz az állatkertek és vadasparkok számára is, ahol a takarmány és a különféle anyagok szállítására csupán keskeny utak állnak rendelkezésre, melyeket egyidejűleg a látogatók is használnak.

   Különösen előnyös olyan helyeken, ahol nagy terheket kell megmozgatni, de közben az is fontos, hogy a rakodógép ne zavarja a környezetét a hangjával. A Weidemann 1160 eHoftrack haladásért felelős hidraulika szivattyúinak hangja alacsonyabb, mint a kerekek gördülési hangja, így különösen csendes munkavégzést tesz lehetővé.

   Innovatív, elektromos, károsanyagmentes

   A Weidemann 1160 eHoftrac 100%-ban elektromos hajtású gép, mellyel károsanyagoktól mentesen dolgozhat a zárt terekben is - óvva ezzel az állatok és a dolgozók egészségét.

   A műszaki jellemzőkért kattintson ide!

   TracLift SL140/SL240/SL340 homlokrakodó

   TracLift SL140/SL240/SL340 homlokrakodó

   A TRAC-LIFT homlokrakodók új, SL Profiline generációja továbbfejlesztett műszaki megoldásaival a legkorszerűbb homlokrakodógépek közé tartozik. A Profiline szériáknál az áttervezett, az előző szériáknál nagyobb szilárdságú emelőrész belsejében helyezték el a hidraulikus rendszer egyes elemeit, megelőzve ezzel azok esetleges sérülését.

   Továbbfejlesztett csatlakozórendszer biztosítja a gyors, erős és biztonságos csatlakoztatást. A munkaeszközök billentését kettős vezetésű munkahengerek végzik, a szinttartó párhuzamvezetés minden típusnál alapfelszerelés.

   A gép működtetése kihelyezett Nordhydraulic (svéd gyártmányú), nagy teherbírású elosztószelepen keresztül a fülkéből, Joystick-vezérléssel történik. A homlokrakodógép tömbje a traktor hidraulikus rendszerébe sorosan van bekötve, így a többi körtől függetlenül használható.

   Alapkivitelben a homlokrakodók 6 műveletet végeznek - emelés, süllyesztés, billentés le-fel , munkaeszköz nyitás-zárás - de kiegészíthetők 4. funkciót ellátó, hidraulikus munkaeszközök működtetését végző, elektromágneses vezérlésű elosztószeleppel is. A segédváz kialakítása könnyű szerelhetőséget biztosít a traktor esetleges szerelésekor.

   • Nagy szilárdságú acélból készült emelőrész
   • Nagy szilárdságú acélból készült segédváz
   • Önálló, kihelyezett elosztószelep
   • Joystick-vezérléssel
   • Szinttartó párhuzamvezetés
   • 3. funkciós szelep hidraulikus munkaeszközök működtetéséhez
   • Hidro-akkumulátoros lengéscsillapítás

   Opciók

   • 4. funkciós szelep 
   • Multi-lock hidraulikacsatlakoztatás

   A műszaki jellemzőkért kattintson ide!