Ugrás a tartalomra

Növényi olajok és kiegészítők a lovak egészséges emésztőrendszeréért

A rutinos lótartók már biztosan tisztában vannak vele, hogy a megfelelő takarmányozás kulcsfontosságú a lovak egészségét és kondícióját tekintve. A takarmányozás azonban nem merülhet ki az alap tápokban, hiszen az olyan takarmány-kiegészítők, mint a növényi olajok, a rostok és az ásványi anyagok szintén elengedhetetlenek állataink jóllétéhez, emésztésük egészségéhez.

Helianthus lótakarmányok, növény olajok

A növényi olajok szerepe a lovak táplálkozásában

A lovak takarmányozásánál kifejezetten fontos, hogy minőségi és tápanyagdús kiegészítőkkel támogassuk állataink egészségét. Lévén, hogy a lovak emésztőrendszere az átlagnál is érzékenyebb, elengedhetetlen a rostkiegészítők és a növényi olajok beiktatása az étrendbe. A növényi olajok számos jótékony hatással bírnak a lovak szervezetére, amelyek az állat hosszú távú egészségére, állóképességére és energiaszintjére kihatnak. A Helianthus növényi olajai nagy mennyiségben tartalmaznak a lovak számára elengedhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat, melyek révén segítik az állatok emésztését, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, kiválóan regenerálják a bőr-és idegszöveteket, valamint kiváló energiaforrásként szolgálnak.

Helianthus növényi olajok fajtái

Kínálatunkban minőségi Helianthus növényi olajok közül válogathat, amelyek mind-mind egyedülálló hatással bírnak a lovak egészségére. Vegyük is sorra ezeket!

Lenmagolaj

  • Hidegen sajtolt, természetes olaj aranysárga lenmagból
  • Alfa-linolénsavban (Omega3) leggazdagabb olaj
  • Bizonyított gyulladáscsökkentő hatás
  • Gazdag A, D, E és C vitaminban, B vitaminokban, béta karotinban
  • Nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, vasat, cinket, nátriumot, mangánt és rezet
  • Jelentős hatás a bőr- és idegszövetek regenerálódásánál
  • Emésztés támogató hatású

Kukoricacsíra olaj

  • Hidegen sajtolt, szűrt, természetes olaj
  • Természetes E-vitamin forrás, magas B-vitamin tartalom
  • Magas fitoszterol tartalom az egészséges bőrért és szőrért
  • Gyulladáscsökkentő hatású
  • Kiváló energiaforrás, jól emészthető, emésztés támogató hatású

Máriatövismag olaj

  • A máriatövismag olaj segíti a májsejtek szintézisét és regenerációját, stabilizálja a májsejtek membránját, valamint kiváló antioxidáns
  • Fő alkalmazási területei: a máj megbetegedései esetén, tartós gyógyszeres kezelések alatt és után, féreghajtások után, kúraszerűen a máj működésének támogatására, (penészes takarmány, vegyszerek, műtrágya kockázati tényezők), szőrváltás támogatására

 

GastroWellness vitamin az egészséges emésztésért

 

A modern lótartás nem kedvez a lovak emésztőrendszerének, ezért a takarmányozás során kifejezetten ügyelni kell az emésztést segítő vitaminok és ásványi anyagok bevitelére. A GastroWellness állatvitamin egy sokoldalú takarmánykiegészítő lovak számára, amely kimondottan az állatok emésztésének egészségét támogatja. A GastroWellness vitamin az alábbi hatóanyagok révén nyújt megbízható támogatást:

 

  • Lithothamnium alga tartalma olyan savpuffer hatással rendelkezik, amely megőrzi a normál pH-t, mind a gyomorban, mind a belekben ezáltal segít megelőzni az acidózist, az abból kiinduló patairhagyulladást, a fekélyek kialakulását, szerkezetéből fakadóan akár egész nap.
  • Tartalmaz hidrolizált élesztőt, amely gazdag prebiotikumokban (mannoproteinek, béta-glükánok, nukleotidok, és peptidek), így hozzájárul az emésztőrendszer mikrobiális életének fenntartásában, hatékonyabbá teszi az emésztést és egyben segítséget nyújt az immunrendszer megfelelő működéséhez.
  • További segítséget nyújt mind a patairhagyulladás, mind a kólikás tünetek megelőzésére.

 

Elengedhetetlen a megfelelő rostkiegészítés is!

 

A monogasztrikus állatok közül a ló rostigénye a legmagasabb, így erre is külön figyelmet kell fordítani takarmányozáskor. A jó minőségű réti széna vagy legelő biztosítása mellett az alap rostigény kielégíthető, azonban vannak olyan esetek, amikor ez nem megvalósítható. Ilyenkor érdemes más rostkiegészítő megoldásokhoz folyamodni, amelyre kiváló alternatíva lehet például a fűszéna pellettel vagy a szárított répaszelet. A szárított répaszelet kiváló étrendi hatású, könnyen emészthető rost, amelynek energiatartalma megközelíti a gabonamagvakét. A fűszéna pellet előnye pedig, hogy alkalmas akár idős, allergiás, légúti problémás vagy fogproblémás lovak számára is.

 

Miben segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!