Ugrás a tartalomra

Ipari megoldások: A GRP szerkezetek

A GRP szerkezetek hatékonyan helyettesítik az acélszerkezeteket ott, ahol az acél tulajdonságai nem felelnek meg az adott körülményeknek. Érdemes a GRP szerkezet mellett voksolni, hiszen gazdaságossági és környezeti szempontból is egyaránt a nemesacél remek alternatívája. A Gravetti Kft. kiváló megoldásokat kínál, legyen szó öntött rácspanel, lépcsőfok, korlátrendszer, járófelület, lépcső vagy hágcsó építéséről.

A GRP szerkezetek széles körben alkalmazhatóak olyan helyeken, ahol követelmény a nagy szilárdság, a kis súly, a korrózió- és vegyszerállóság, valamint az egyszerű karbantartás. Az üvegszál által megerősített profilok megbízható és költséghatékony opciónak bizonyulnak az olyan hagyományos anyagokkal szemben, mint az acél, az alumínium, a beton vagy a fa. Ezek az anyagok jellemzően csak egy tulajdonságukban kiemelkedőek, a GRP ezzel szemben több előnyt is magába foglal. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Válassza a GRP szerkezetet, mert:

  • Nem korrodál - nem korhad - nem igényel karbantartást.
  • Könnyű - mérettartó - ergonomikus - csúszásmentes – tűzálló
  • Hosszú élettartamú – elektromosságot nem vezeti - nem mágnesezhető.
  • Egyszerűen szerelhető.

A GRP használatával jelentős súlymegtakarítás érhető el a kész szerkezeteken, ami a kivitelezés során megkönnyíti a munkát. A kompozitok azonos nagyságú erőhatást tudnak elviselni, mint az acél, de a sűrűségük csupán negyed akkora. Az alumíniumhoz képest is lehetséges súlycsökkenést elérni, mivel a GRP sűrűsége 30%-kal alacsonyabb annál. GRP profilok egyedülálló tartóssággal és hosszú élettartammal rendelkeznek - még a szélsőséges körülmények között is, mivel korrózióállóak, így a karbantartásuk is minimálisra korlátozódik.  GRP profilokkal ugyanolyan egyszerűen és gyorsan lehet dolgozni, mint az acéllal vagy a fával, ezért a profiljainkból kialakított megoldások könnyedén telepíthetők vagy beállíthatóak, illetve hozzáigazíthatóak is a meglévő szerkezetekhez.

Fontos tudnivaló, hogy a szálerősítés típusától és a profil falvastagságától függően változnak a GRP profilok műszaki adatai. Minden egyes esetben meg kell vizsgálni, hogy a profil az adott alkalmazási területnek megfelel-e.

Ajánló

GPR szerkezetű lépcsők

A MM által gyártott lépcsők izoftalikus poliészter gyantából és üvegszálból pultrudálással - húzással - előállított profilokból épülnek fel. A tervezés és a gyártás az ISO 14122-3 szabványnak megfelelően történik. A felhasznált anyagok tulajdonságai lehetővé teszik olyan vegyszeres környezetben való felhasználásukat, ahol a hagyományos anyagok nem tartósak, vagy a biztonságos munkavégzés érdekében történő folyamatos karbantartás túl költséges lenne.

Felhasználható vízközmű rendszerekhez, szennyvíztisztító telepekhez, hulladéktelepekhez, vegyipari tevékenységhez, galvánüzemekhez, bányászati tevékenységhez, vasúti pályaudvarok közlekedési hálózatához, valamint energiaipari, feldolgozóipari és élelmiszeripar tevékenységhez.

Előnyei a hagyományos fém lépcsőkkel összehasonlítva

Ellenáll az időjárás viszontagságainak és a vegyszereknek, magas szilárdság-tömeg arányt biztosít, könnyű, mérettartó, nem vezeti az elektromosságot, nem igényel karbantartást és ezek mellett könnyen, egyszerűen szerelhető.

Fedezze fel az ipari rendszereink további kínálatát! 

Minőségi hágcsót, azaz rögzített vagy függőleges létrát keres? 

Az FRP hágcsókat a gyárban előszerelik, a falra rögzítése rozsdamentes acél vagy FRP konzolok segítségével történik. A felhasznált anyagok tulajdonságai lehetővé teszik a hágcsó olyan vegyszeres környezetben való felhasználásukat, ahol a hagyományos anyagok nem tartósak, vagy a biztonságos munkavégzés érdekében történő folyamatos karbantartás költsége pedig túl magas lenne. 

FRP járófelületet szeretne felszerelni? 

A járófelületek, járórácsok tervezése és gyártása során a biztonság az elsődleges szempont - termékeink megfelelnek az ISO 14122-3 szabványnak. Kínálatunk remekül felhasználható ipari üzemekben állványzatok, függőfolyosók és rámpák építésénél.

Mi a Gravetti Kft.-nél úgy alakítottuk kínálatunkat, hogy innovatív eszközeink segítségével Partnereink a legkülönfélébb feladatokra is megoldást találjanak. Ügyfeleink iránti elkötelezettségünkkel és a vevői igényre szabott termékeinkkel garantáljuk a tökéletes végeredményt.
 

Miben segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!