Ugrás a tartalomra

Helianthus növényi olajok és rostkiegészítés lovaknak

A lovak alapvetően legelő állatok, ezt pedig érdemes szem előtt tartani a takarmányozásukkor. Mindemellett az sem elhanyagolható tény, hogy a gazdasági jószágok közül a lovaknak a leginkább érzékeny és sérülékeny az emésztőrendszere. Ha megfelelő figyelmet fordítunk az etetésre szánt takarmányok, növényi olajok és rostkiegészítők minőségére, nagyszerű fizikai állapotban tudhatjuk állatainkat. Fedezze fel a kiváló lótápjainkat és nagyszerű kiegészítőinket!

A lovak emésztőrendszere a folyamatos, kis mennyiségű táplálék felvételét igényli, emiatt a takarmányozásuk során is érdemes arra törekedni, hogy minél többször, kis adagokban kapja meg az állat a szükséges tápanyagokat. A takarmány optimális mennyisége függ a fajtától, a kortól, a munkavégzéstől, de az adott egyed takarmányhasznosításától is. Példaképpen a nagy igénybevételnek kitett sportlovak, vagy éppen a még fejlődésben lévő csikók tápanyagigénye jóval nagyobb, mint egy kisebb igénybevételnek kötettel felnőtt hobbilóé.

A Helianthus lótakarmányok előnyei

A tápjaink könnyen rághatóak, ízletesek, könnyen emészthetőek, tapasztalataink szerint a lovak rendkívül szívesen fogyasztják. Az etetési javaslat alapján az ajánlott adagok nem túl nagyok, így kis mennyiségben is elérhető velük a kívánt eredmény.

A Helianthus Lótakarmányok termékcsaládja azon igényes lótartók számára jött létre, akik tudják, hogy a lovak egészségének egyik legfontosabb pillére a takarmányozás. Kielégítő, minőségi takarmányozás nélkül nincs kondíció, nincs energia, nincs növekedés, nincs egészség. Széles és folyamatosan bővülő termékskálánkkal igyekszünk minden vásárlói igényt kielégíteni úgy, hogy közben figyelemmel kísérjük a legfrissebb kutatási eredményeket, és figyelembe vesszük a hazai termőtalajok hiányosságait is.

Ha a lovak takarmányozásáról beszélünk, elengedhetetlen, hogy megtaláljuk a kiváló minőségű rostkiegészítőket és növényi olajokat, amelyekkel magabiztosan támogathatjuk állataink egészségét.

Rostkiegészítés

Jellemzően a ló rostigénye a monogasztrikus állatok közül a legmagasabb. Ad libitum jó minőségű (vékony szálú, megfelelő fenológiai fázisban kaszált és tartósított) réti széna vagy legelő biztosítása mellett ez kielégíthető, ám vannak olyan esetek, amikor ez nem valósul meg. Ilyen esetek, amikor a széna nem megfelelő minőségű, vagy az, de a ló nem jut hozzá (fog- és állkapocsproblémák, karórágás, korlátozott mennyiségű széna vagy legelő, vagy a legelő teljes hiánya). Ilyenkor mindenképpen pótlásra van szükség, amit rostkiegészítőkkel tudunk megoldani, például fűszéna pellettel vagy szárított répaszelettel.

Növényi olajok

A lovak emésztésének egyik sajátosság, hogy rendkívül hatékonyan emésztés a zsírokat, olajokat. A növényi olajok, zsírok koncentrált mennyiségben tartalmaznak a lovak számára hasznos ún. "lassú" energiát, mivel ez az energia nem hirtelen nagy mennyiségben szabadul fel, hanem lassan és hosszantartóan biztosítja lovunk számára az anyagcseréjéhez szükséges "kalóriákat". Ebből kifolyólag temperamentumosabb lovak számára  is hasznosabb választás olajokkal, és nem magas keményítőtartalmú abrakkal pótolni a szükséges energiát, ráadásul az emésztést sem terheli. Egy felnőtt ló nap takarmányadagjának - természetesen hosszú szoktatást követően - akár 15%-át is kitehetik, negatív hatás nélkül. Az olajok hidegen sajtolt formában további hasznos anyagokat, vitaminokat,  mikroelemeket is tartalmaznak.

Lenmagolaj

  • Hidegen sajtolt, természetes olaj aranysárga lenmagból
  • Alfa-linolénsavban (Omega3) leggazdagabb olaj
  • Bizonyított gyulladáscsökkentő hatás
  • Gazdag A, D, E és C vitaminban, B vitaminokban, béta karotinban
  • Nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, vasat, cinket, nátriumot, mangánt és rezet
  • Jelentős hatás a bőr- és idegszövetek regenerálódásánál
  • Emésztés támogató hatású

Kukoricacsíra olaj

  • Hidegen sajtolt, szűrt, természetes olaj
  • Természetes E-vitamin forrás, magas B-vitamin tartalom
  • Magas fitoszterol tartalom az egészséges bőrért és szőrért
  • Gyulladáscsökkentő hatású
  • Kiváló energiaforrás, jól emészthető, emésztés támogató hatású

 

Mi a Gravetti Kft.-nél úgy alakítottuk kínálatunkat, hogy innovatív eszközeink segítségével Partnereink a legkülönfélébb feladatokra is megoldást találjanak. Elköteleződésünkkel és a vevői igényre szabott termékeinkkel a garantáljuk a tökéletes végeredményt.

Miben segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!

A képen szöveg, clipart látható

Automatikusan generált leírás