Ugrás a tartalomra

Gravetti bálatároló, a gyorsan megtérülő befektetés

A mezőgazdasági termelésre egyre inkább a kiszámíthatatlanság jellemző. Az időjárás kiszámíthatatlansága mellett a piaci folyamatok, a világgazdasági trendek, és a háborús helyzetek mind - mind befolyásolják a gazdálkodás jövedelmezőségét. A mezőgazdasági termelők célja, hogy a terményeiket a legjobb áron adják el. A legjobb ár azonban általában nem betakarításkor van, ezért célszerű a terményt megőrizni addig, amíg javul az ár. A tárolókapacitás nagysága, megléte egyre fontosabb, régen is úgy szólt a mondás, hogy egyik év viszi a másikat. Ez sajnos eltolódott, mert van olyan amikor akár 2 – 3 gyenge év is követi egymást. Ilyen esetekben felértékelődik a jó évben betakarított, jó minőségben megőrzött termék. Itt elsősorban olyan anyagokra, terményekre gondolunk, amit megfelelő odafigyeléssel sokáig tudunk tárolni. Például az állattenyésztésben fontos széna, szalma. Ezekhez hozzá jön az állattenyésztésben előállított termékek árának bizonytalansága, ami mindenkit arra ösztönöz, hogy a pazarlást, kiesést minimalizálja. Ezen a ponton elérkeztünk ahhoz a megoldáshoz, ami segíthet a termelőknek ebben a kérdésben. Egy olyan terméket ajánlunk, ami gyorsan elkészül, kedvező az ár fekvése, tartós és ami nagyon fontos, megtérülő befektetés.

A Gravetti Kft által forgalmazott, Shelterall tároló sátor magas minőségű alapanyagokból, Európában készül. Olyan tároló amely az év 365 napján állhat és a ponyva várható éllettartama 16-20 év! Az acél S 420-as ötvözetből készül, ami biztosítja korrózió mentességet. Ez az anyag teljes keresztmetszetében korrózió álló, nemcsak felszíni tüzihorganyzással védett! A példa okáért egy 10 méter széles 30 méter hosszú tárolót, optimális időjárási körülmények között, 5 -6 óra alatt telepítünk. Sok olyan partnerünk van akik saját bőrükön tapasztalták meg a szalma, széna hektikus mennyiségét és árát! Ők megpróbálták kiegyenlíteni a silány produktumú éveket a jó hozamot eredményező évekkel úgy, hogy több évi bálát tárolnak be. Beszéljenek a számok!

Egy 10 méter széles és 30 méter hosszú tároló paramétereit figyelembe véve:

150 cm –es körbálából egy szelvényben 15 db fér el. Ez azt jelenti, hogy a 10 x 30-as tárolóban 360 db bála helyezhető el. Azt termelőkkel számoltuk ki, hogy egy takaratlan kazalból kb. 25-30 % ami kidobásra kerül, ha adott évben felhasználásra kerül. Amennyiben több évig van kint takarás nélkül arról ne beszéljünk most. Egy bála előállítása átlagosan 4000-6000 Ft. Ez a kaszálás, rendkezelés, bálázás, behordás, bálaháló, munkabér költsége. Természetesen ettől lehetnek eltérőbb számok mert a hozamok, gépek, munkabér, stb. nem ugyanaz az a különböző térségekben. A 25%-os veszteség azt jelenti, hogy egy ekkora kazalból 90 db bálát kidobunk ha nincs védve az időjárástól. Fel sem tűnik milyen sok a pocsékolás amikor egy bálának mondjuk a felső 20 cm-ét szedjük le. Ennek bekerülési értéke jelenlegi árakon számolva kb. 450 000 Ft. A különböző takaró megoldások csak részlegesen jelentenek megoldást. Arányaiban nem olcsók, hamar tönkre mennek, körülményes a használatuk, nagy esőzések idején átszivároghatnak, utána pedig nehezen száradnak ki így dohosodik a takart szálas. Ebben az összegben csak a széna önköltségi ára van benne, az a rengeteg plusz munka, és idő, amit a selejt takarmány elhordására, újra hasznosítására kel fordítani, az nincs. 

Sheltarall sátor bálakiosztás

A Shelterall sátorban tárolt szénák, szalmák minősége garantált akár több éven keresztül is. Védve az UV káros hatásaitól a beltartalmi értékek megmaradnak a betakarítás kori állapotban! Nincs pazarlás, az állatok szívesebben fogyasztják a jó minőségű takarmányt így a magasabb takarmány felvétel jobb eredményeket produkál. Mivel nincs hulladék a telepi igényeken felül képződő bálát értékesíteni lehet de van több olyan partnerünk aki több évi bála mennyiséget tárol be így elkerülve azt, hogy aszályos évben drágán kelljen vennie takarmányt vagy szalmát. 

Szalma vonatkozásában az állategészségügyi problémákra hívnám fel a figyelmet. A dohos, nyirkos, penészes szalma, melegágya a különböző betegségeknek. A tüdő penésztől a lábvég betegségeken, légzőszervi betegségeken keresztül a tőgygyulladásig, csakhogy többféle gazdasági állatot érintsek. Ezek kártételeit nem tudom számszerűsíteni de akinek része volt bármelyikben is, az tudja mekkora károkat okoznak ezek! Állatorvosi költség, elhullás, eredmények csökkenése, stb. A száraz alomban kényelmesebben pihennek az állatok, nem tömörülnek, nem versengenek a száraz helyekért így az eredményeik javulnak. Magyarul esznek, pihennek.

Gravetti bálatároló

A Shelterall tárolókkal a fenti előnyök már az első évben látható eredményeket fognak hozni a termelésben. 

Kérem mérlegeljék a helyzetet, saját szükségleteik alapján és keressenek minket bizalommal az ajánlatainkért. Segítünk kiválasztani az optimális tárolót az Ön igényei szerint.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!

Tárolósátor #Európi acélból

Tárolósátor #Európai gyártással

Tárolósátor #Magas minőséggel

Tárolósátor #Kiszámítható garanciával

Néhány referenciánkat az alábbi linkekre kattintva tekintheti meg:

Kiskockabála tároló

Bálatárolás tejelő szarvasmarha telepen

Bálatárolás húshasznú magyartarka telepen

Bálatárolás pulykatelepen

Szakértőinket az alábbi elérhetőségeken keresheti:

Délnyugat-Magyarország: Horváth Évi +36706700449 (horvath.eva@gravetti.hu)

Északnyugat-Magyarország: Perjési Balázs +36303033254 (perjesi.balazs@gravetti.hu)

Kelet-Magyarország: Papp Krisztián: +36303891636 (e-mail: papp.krisztian@gravetti.hu)

Központi Kereskedelmi Iroda:

2072 Zsámbék, Petőfi Sándor utca 108.

Telefon: +36202244242

e-mail: info@gravetti.hu

Árajánlatkérés
CAPTCHA
Szeretnék megbizonyosodni arról, hogy Ön valóban ember és nem robot.