Ugrás a tartalomra

Gépek a mezőgazdasági munkákhoz: Az éves karbantartás és javítások jelentősége

A mezőgazdasági gépeknek a szezonális használatnak köszönhetően speciális tárolási és karbantartási igényei vannak. A munkaszezonban nagy terhelésnek vannak kitéve, a megbízható működésük pedig kulcsfontosságú a gazdaság szempontjából. Ezért a karbantartásokat, javításokat nagy odafigyeléssel kell végezni. A szezonon elteltével viszont használaton kívül vannak, ezért ekkor a megfelelő tárolást kell megoldanunk.

Shelterall Gravetti géptárolósátor

Karbantartás, javítás

A karbantartás és a javítás között vékony a határvonal. Karbantartásnak nevezhetünk minden, előre betervezett tevékenységet, viszont a karbantartások során gyakran végzünk kisebb javításokat is.

Minden mezőgazdasági géphez kapunk egy karbantartási útmutatót. könyv vagy elektronikus formában. Sok esetben a gyártó a vásárlás feltételeként szabja az alapvető karbantartási ismeretek elsajátítását is. Azonban van pár karbantartási művelet, ami univerzálisnak tekinthető.

Tisztítás

Minden nap a használat után fontos néhány tisztítási művelet elvégzése. Ide tartozik a gép lemosása, leggyakrabban magasnyomású mosóval. Az elektronikai egységeket a vízsugárral kerülni kell, a többi alkatrész tisztítása pedig általában maximum 120 bar nyomással, 50 Celsius-fokos vízhőmérséklet alatt, minimum 1 méteres távolságról történik.

Shelterall Gravetti géptárolósátor

Üzemanyag feltöltés

Ez is karbantartási folyamatnak tekinthető. Az AdBlue adagoló egységgel ellátott gépek esetében külön figyelmet kell szentelni az AdBlue tartály feltöltő környezetének alapos tisztítására. Ha ebbe a tartályba csak nyomokban is idegen anyag kerül, az rövid úton meghibásodhat.

Ápolás

A különböző mozgó alkatrészek tisztítása, kenése szintén fontos a gépek élettartama szempontjából. Ezeknek a pontos ütemtervét és módját szintén a kezelési útmutató tartalmazza.

Tárolás

A megfelelő tárolás a napi használat mellett is fontos. Erre a célra tökéletesen megfelelő egy traktorgarázs, ahova a nap végén be tudunk állni.

Géptárolás

A mezőgazdasági gépek hónapokat állnak minden évben, ha ez nem megfelelő körülmények között történik, akkor a legaprólékosabb karbantartás is hiábavaló. A téliesítés mindig egy rendkívül alapos tisztítással és ellenőrzéssel kezdődik. Ezután kell egy tárolásra alkalmas hely, például a Gravetti Kft. kínálatában elérhető géptároló sátor.

A téliesítés lépéseit a karbantartáshoz, javításhoz hasonlóan minden gép kezelési útmutatója tartalmazza, azonban összeszedtük a legfontosabb, általános tennivalókat.

Fedett helyen történő tárolás esetén kevésbé szempont, azonban a festés sérüléseinek javítása, illetve a korrózióvédelem ilyenkor is ajánlott, főleg, ha nem gondoskodunk a tárolósátor gépészetének kialakításáról, amivel a páratartalmat, hőmérsékletet szabályozni tudjuk.

A téli tárolás időszakára érdemes a gépeket felbakolni, a gumiabroncsok légnyomását csökkenteni. Az üzemanyagtartály rozsdásodásának elkerülése érdekében azt vagy töltsük fel, vagy ürítsük le. Ügyeljünk az áramtalanításra, ahol lehetőség van rá ott az akkumulátort kössük ki, illetve a savas akkumulátorokat érdemes teljesen kiszerelni, szükség esetén pedig pótolni az elektrolit mennyiségét.

Shelterall Gravetti Géptárolósátor

A géptároló sátor előnyei

Mi, a Gravetti Kft-nél különböző ipari sátrak széles kínálatával biztosítjuk, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt. Felkészült csapatunk a terep felmérése után a kiválasztásban is segít, illetve igény esetén az építést is elvégezzük.

 

A Shelterall sátor előnyei

  • Mobil. A fémvázas sátrak könnyen, akár a megrendelő által is felépíthetőek. Nem igényelnek speciális alapozást, ezért igény szerint könnyen át is helyezhetőek.
  • Bárhová felállítható. Talaj, aszfalt, beton, falazat, tengeri konténer, de a Gravetti-blokk is tökéletes alapot biztosít nekik.
  • Moduláris. Az összes sátor igény szerint bővíthető, illetve különböző megoldásokat kínálunk a bejárat, a szellőzés kialakításához. Illetve  különböző kiegészítőknek köszönhetően maximálisan testre szabhatóak, a felhasználási céltól függően.
  • Sokoldalú.  Gép-, a bála-, illetve különböző input anyagok tárolására egyaránt alkalmasak. Hasznosíthatjuk őket állattartásnál is, de akár műhelyként is kiválóak.

Amennyiben úgy érzi, hogy Önnek is tudunk segíteni, keressen minket, felkészült kollégáink minden kérdésére készséggel válaszolnak.

 

Miben segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!