Ugrás a tartalomra

Elho TUBE 2020 ACI bálasorcsomagoló, a takarékos.....

Bálacsomagolóban gondolkodik?

Hoztunk valami újat, hoztunk valami jobbat!

Ön is gyűlöli a szemetet a telepén, de nem akar lemondani a csomagolt szenázsbálák nyújtotta rugalmasságról? Bízza ránk ezt a feladatot és a kecske is jól fog lakni, de a káposzta is meg marad.

Takarmányozási szaktanácsadóként nem vagyok boldog, amikor csomagolt szenázzsal kell receptúrát készítenem, mert gyakorlatilag minden bála egy kicsit más, vagy lazább, ezért máshogyan erjedt, esetleg penészes, vagy a fólia megsérült rajta, ezért káros erjedési folyamatok indultak meg. Így a receptúra is csak nagyjából lesz igaz, pedig az elvárás irányomba nagyon nem ez. Nem mellesleg, a gazdák/üzemek attól sem boldogok, amikor a megbontott bála penészes, mert onnantól az dupla kiesés.

Az egyik probléma, amikor a szántóföldön csomagolunk és a bálán a földre kerülésekor sérül a fólia. Erre megoldás lehetne, ha az összeszedéskor ezeken a bálákon leragasztanánk a szakadt részeket - jöhet a jogos kérdés, én még megcsinálom (ha észreveszem), de megcsinálja az alkalmazottam is? Bízzunk benne hogy igen és ekkortól már csak három olyan munkafolyamat vár a bálára, amikor sérülhet a fólia... Természetesen a jobb csomagolókon vannak mindenféle valóban elmés szerkezetek, amik segítik a bálát a kíméletes földet érésben, de a tarló állapotára ezek sincsenek hatással, illetve nem is működnek 100%-os biztonsággal, még promóciós videókban is látni időnként, hogy az egymásután következő bálák különböző módon érnek földet.

A másik megoldás valamivel jobbnak tűnik, amikor a telepen egy telepített csomagolóval dolgozok, de a sérülés veszélye itt is fennáll és jellemzően nem is túl gyors megoldás, márpedig az idő pénz - ez pedig az erjesztett tömegtakarmányok betakarításánál sokszorosan igaz.

Ma már szerencsére nem csak a pénztárcánk beltartalmára vagyunk igényesek, hanem örvendetes módon a környezetünk állapotára is. A csomagolt szenázsoknál képződő csomagolóanyag nagyon gyorsan válik veszélyes hulladékká, amit vagy eredeti, vagy elégetett formájában visz a szél - ez egy rossz megoldás! Vagy becsülettel összegyűjtjük és a megfelelő helyre eljuttatjuk, ahol reményeink szerint újrahasznosítják - ez a megoldás viszont drága és Ft/kg-ban fejezik ki az árát...

Mi tudunk valami sokkal jobbat! Minden problémát ez sem tüntet el, de mindegyiken sokat javít.

Ismerkedjen meg a bálázott, csomagolt szenázsok új dimenziójával, az ELHO Tube2020 ACI bálasor csomagolóval.

Akár 120 bála/óra teljesítmény 50% fóliamegtakarítás mellett!

Az 1993 óta gyártott ELHO Tube 2020 ACI bálasor csomagolót a nehéz szilázsbálák - nem csak száraz széna - hatékony és biztonságos fóliázására fejlesztette ki az ELHO. Megbízható és tartós konstrukció, bármilyen körülmények között kiválóan üzemeltethető, egyaránt alkalmas nagy körbálák és szögletes bálák csomagolására - szögletes bálából annak méretétől függően akár egyszerre 4 darab is betölthető a csomagológépbe. A gépről a befóliázott bálasor megfelelő szögben, közvetlenül és kíméletesen a talajra érkezik.

A ELHO Tube 2020 ACI saját, két szivattyús hidraulikarendszerrel készül, változtatható fólia-átlapolással, fóliaszakadás érzékelővel. A számítógépes vezérlésnek köszönhetően kezelése igen egyszerű - az esetleges hiba egy gyors teszt lefuttatásával azonosítható, csökkentve így a költségeket és növelve a termelékenységet. A gép nagy kerekei megkönnyítik a vizes talajon történő munkavégzést. Az első tengely távvezérelhetősége megkönnyíti a manőverezést a kaszáló sarkaiban is.

A ELHO Tube 2020 ACI vezérlése teljesen automatikus. A fóliázás kezdődhet a bála fóliázóasztalra helyezésével, vagy a vezérlőpanelről távirányítással. A csomagolási kapacitás a bálák folyamatos adagolása mellett óránként 120 bála. A szilázsbálák csomagolása folyamatos, a nagy nyomás kipréseli a bálák közötti levegőt a csomagolásból.

Az ELHO Tube 2020 ACI környezetkímélő, használatával a felhasznált fólia mennyisége több, mint 50%-kal csökkenthető, ami jelentős költségcsökkenést is eredményez.

Az ELHO Tube 2020 ACI a bálákat 3 tonna erővel szorítja egymáshoz, így gyakorlatilag a lezárás után egy egységet képeznek, főleg az erjedés szempontjából, mivel a 3 tonna erő nem csak a bálák közötti levegő kipréselésére elég, de a lazább bálákból is jelentős mennyiséget eltávolít.

További előny, hogy a bálasorok könnyen ellenőrizhetőek és a szakadások javítása is leegyszerűsödik. A bálasorok egymás mellé rakásával a készletek is jól követhetőek, valamint a madaraktól, rágcsálóktól is könnyebben meg tudjuk védeni őket.

Ha Ön is szeretné a gazdaságában tudni az Elho 1993 óta gyártott sikertermékét, még időben vagyunk, hogy beleférjen a következő ÁTK-ba.

https://youtu.be/N8vliMf-CdQ