Ugrás a tartalomra

A bálák védelme az időjárási hatásoktól

Ha a bálánkat szakszerűen és elegendő odafigyeléssel tároljuk, akkor az biztosan egész évben jó minőségű lesz. Fontos, hogy megvédjük a bálát az időjárás viszontagságaitól, de emellett az is nélkülözhetetlen, hogy azt biztonságosan, az előírásoknak megfelelőn raktározzuk. Ideális megoldás, ha erre a célra egy minőségi tároló sátrat használunk. A jó hírünk pedig az, hogy a Gravetti kínálatában garantáltan megtalálja az Ön számára ideális terméket!

Bizonyos esetekben jó döntés a bálatakaró használata is, ám az azzal járó fárasztó munka a szezon végére akár veszteséget is eredményezhet. Ezért érdemes felfedezni a Shelterall tárolósátrak egyedülálló előnyeit! Kifejezetten tartósak, gyorsan telepíthetőek, széles méretválasztékban érhetőek el, a hosszúságuk pedig igény szerint bővíthető.

A megbízható szénatárolás rendkívül fontos szempont minden gazdaság számára, hiszen az állatok hatékony etetése múlik rajta. Nagy körültekintést igényel a betakarítás, az időzítés és a módszerek tekintetében egyaránt - ám hiába a jól betakarított széna, még nem dőlhetünk hátra. Ugyanis, ha meg szeretnénk őrizni a takarmány kiváló minőségét és a beltartalmi értékeit, akkor a megfelelő tárolásról is gondoskodnunk kell.

A széna kiváló minőségének előteremtésére és megőrzésére számos tipp áll rendelkezésünkre. Az első fontos tudnivaló az, hogy a munkafolyamatok jó időzítésén rendkívül sok múlik: ne várjuk meg, hogy a tartós napsütésben kiszáradjon a széna, ami miatt veszít az A-vitamin tartalmából és a színe is fakul. Ugyanakkor a bálákat azonnal sem szabad behordani a földekről, jobb egy ideig kint hagyni, hogy azok szellőzzenek és megfelelően kiszáradjanak. A nem megfelelően száraz állapotában bebálázott széna az utóérés folyamán hőt termel, ami súlyos esetben a bála begyulladását is eredményezheti.

Válassza Ön is a megbízható védelmet a Shelterall tárolósátrak jóvoltából!