Ugrás a tartalomra

Az őszi munkavégzés elengedhetetlen kelléke - a Gravetti Mobilút

A munkálatok nem állnak le ősszel sem, sőt! Ilyenkor nagy erővel zajlik a betakarítás, számos gabona, illetve zöldség és gyümölcs esetében is. Viszont a gyakori esőzések, hűvös, párás idővel párosítva, gyakran erősen saras környezethez vezetnek. Ezeken a felületeken ugyan tudunk közlekedni a munkagépekkel, azonban ez sokszor nehezebb, a földet is jobban roncsolja, illetve extra munkát jelent a gépek tisztítása. Szerencsére van megoldás a munkaterület tisztán tartására, illetve a munkaterület megközelítésének megkönnyítésére!

Gravetti mobilút

A sár veszélyei

A traktor ugyan sárban is gond nélkül közlekedik, de a szállítójárművek, tehergépkocsik már nem boldogulnak a felázott talajon. A vontatásra és a járművek kiszabadítására fordított idő és energia rengeteg felesleges költség. Ráadásul a sarat ilyenkor a gépek felhordják az aszfaltra, ami veszélyt jelent a többi közlekedőre nézve, illetve az okozó kötelezhető az út takarítására. Főként az őszi munkavégzésnél jelent ez komoly problémát, hiszen ilyenkor a heves esőzések és a hűvösebb idő szinte permanensen biztosítja a sarat, ami ráadásul ilyen körülmények között csúszósabb is.

Egyszerű, mobil, újrahasznosítható

A Gravetti mobilút segítségével ideiglenes járófelületet hozhatunk létre, normál, fokozott, vagy akár extrém terhelés esetére. A használata rendkívül egyszerű, telepítése gyors. Az elemek könnyen egymáshoz illeszthetőek, felveszik a talaj felületének formáját, nem igényelnek terület előkészítést.

Ősszel elsősorban a saras körülmények indokolják a mobilút alkalmazását. Nyáron, extrém száraz időben a por ellen is véd, illetve az év bármely szakában hasznos lehet a talaj, útburkolat állapotának megőrzése miatt ideiglenes munkaterületen, hiszen az utólagos helyreállítási költségeket is nagyban csökkenti.

A lemezek lerakása előtt nincs szükség előzetes talajmunkára. Megakadályozzák a kátyú képződést, ezzel csökkentik a helyreállítási költségeket. Meggátolják a járművek elakadását. Használatukkal a munkaterület megközelítése egyszerű, biztonságos és tiszta. Előnyös tulajdonságaik egyszerre védik a talajt és a munkavégzőt.

Egyik legnagyobb előnye azonban a mobilitásában, illetve újrahasznosíthatóságában rejlik. Bármikor áthelyezhető másik munkaterületre, vagy használati időszakon kívül kis helyen tárolható, például Gravetti tárolósátorban. Élettartama végén pedig 100%-ban újrahasznosítható.

Gravetti mobilút

Több kivitel

A Gravetti mobilút három kivitelben kapható. Ezzel számos élethelyzetet képes kiszolgálni. Mindegyik verzió egyaránt megvásárolható, illetve ha csak rövid időszakra kell, akkor bérelhető is.

Standard

Kemény, vagy puha talajon, átlagos terhelés esetén ideális választás a Gravetti Mobilút Standard változat. Talajviszonyoktól függően, akár négyzetméterenként 80 tonnás terhelésnek is ellenáll. Egy-egy elem 2410x1200 milliméter, a súlya pedig 36 kilogramm. Így telepítéséhez nincsen szükség munkagépre, a lemezeket két ember könnyedén mozgathatja.

Pro

A Gravetti Mobilút Pro a sorozat középső tagja. A 3000x2500 milliméter nagyságú lemezek, négyzetméterenként akár 150 tonnával is terhelhetőek, megfelelő talajviszonyok mellett. A robusztusabb felépítés, azonban komolyabb súllyal is jár, a 295 kg-os elemek mozgatásához rakodógép szükséges. Kifejezetten alkalmas bekötőutak fedésére, nehéz teherjárművek közlekedésének biztosítására.

Gravetti mobilút

Extreme

Amikor szélsőséges időjárási körülmények, illetve talajviszonyok között, rendkívüli terhelésnek ellenálló felület létrehozás a cél, akkor a Gravetti Mobilút Extreme jelent megoldást. A 4000x2000 milliméteres lemezek, négyzetméterenként akár 415 tonnát is kibírnak szilárd talajon. Speciális kialakításának köszönhetően még teljesen felázott területeken, extrém körülmények esetén is bevethetők a legnehezebb gépekkel való terhelés esetén is.

Mind a három kivitel rendkívül hosszú élettartammal rendelkezik. Az elemek UV-, vegyszer- és olajállóak, szolgálati idejük lejárta után pedig 100%-ban újrahasznosíthatók. Ha nincs út vagy járhatatlan, akkor a Gravetti mobilút az ideális megoldás!

 

Miben segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!