Ugrás a tartalomra

A 15 m széles Shelterall sátor, avagy az új klasszikus születése

A 15 m széles Shelterall sátor, avagy az új klasszikus születése

 

Hosszú ideig a Shelterall sátrak zászlóshajója a 10 m széles modell volt. Azonban 3 évvel ezelőtt megjelent a kínáltban a 15 m széles típus, ami a népszerű 10 m-es méret méltó kihívója lett.

A 10 méteres sátorral szemben a 15 méteres már OV130-as ovális profilból készül és tekintélyt parancsoló 8,35 m-es gerincmagassággal rendelkezik. A minimum választható hossz 12 m, a maximum hosszúságnak pedig csak a képzelet (és a telek mérete) szab határt.

A 15 m-es Shelterall sátor műszaki tulajdonságai

A talaj lehet földes, murvás, betonos, aszfaltos – nem kell szükségtelen betonozás, betontömbös rögzítés – a sátor rögzítésénél a meglévő felszínhez alkalmazkodunk. Betonon dübelezünk, a többi esetben pedig 1 m-es robbanóhorgonnyal rögzítjük a sátrat. A sátor teljes szerkezete horganyzott acélból készül. Egy sátorív 7 db elemből áll össze, amiket M12-es csavarok rögzítenek. A sátor teljes hosszában 7 db szelemensor köti össze a szerkezetet. A sátorváz teljes stabilitását oldalanként 12 db széltámasz teszi teljessé. A téli hóteherrel szemben a vázszerkezeten végigfutó 23 sor damil nyújt védelmet.

Shelterall 15 m széles sátor

Az íves sátorral szemben időről időre elhangzik egy kritika: „nem egyenes az oldalfala, így sokkal kisebb a kihasználható hely”. Érdemes megnézni az alábbi képet: a beszínezett rész azt a néhány légköbméternyi területet mutatja, ami valóban nem kihasználható a szerkezet jellegéből adódóan, azonban a teljes tárolási volumenhez viszonyítva elenyésző ez a ki nem használható rész. 

Shelterall 15 m széles sátor

Termékelőnyök és felhasználási módok

Méreteiből adódóan a 15 m-es sátor a felhasználási módok teljes palettáját lefedi: alkalmas bála, gép, ömlesztett áru/szemestakarmány és big bag zsák tárolására is.

Bálatárolás esetén 150-es körbálából 37 db fér el egy metszetben, ami már egy 25 m hosszú sátorban több, mint 700 bála betárolását eredményezi. A 37 db bála 6 sorban fér el, ami már megfelelő emelési kapacitással rendelkező Weidemann gépet is igényel. Erről egy másik posztban írtunk.

Géptárolás: a 15 m-es fesztávnak köszönhetően három kombájn elfér egymás mellett és ahol ekkora gépek elférnek, oda minden mással is kényelmesen be lehet állni.

Ömlesztett áru/szemestakarmány tárolása esetén több megoldás is létezik. Az egyik a sátron belül Gravetti blokkból mobil beton támfal kialakítása. 3 m-es fal esetén is 12 m hasznos szélesség marad a sátorban, ahová nagy mennyiségű terményt lehet felhalmozni. A másik megoldás a sátor magasítása, vagyis Gravetti blokkra szerelése. Egy ilyen megoldás a belmagasságot annyival megemeli, hogy a terményszállító kamionok könnyedén tudnak a sátron belül billenteni.

Big bag zsákos tárolás során akár három sor magasan is lehet a zsákokat pakolni.

Shelterall 15 m széles sátorban bigbag zsákok

Természetesen ezek a felhasználási módok jól átgondolt koncepcióval szezonalitástól függően akár egy sátron belül is változtathatók.

A 15 m széles sátor méretével és sokoldalúságával új dimenziót nyitott a mezőgazdasági és ipari tárolás területén.

Keressen bennünket, kérjen ajánlatot kollégáinktól az alábbi elérhetőségeken:

Délnyugat-Magyarország: Horváth Évi +36706700449 (horvath.eva@gravetti.hu)

Északnyugat-Magyarország: Perjési Balázs +36303033254 (perjesi.balazs@gravetti.hu)

Kelet-Magyarország: Papp Krisztián: +36303891636 (e-mail: papp.krisztian@gravetti.hu)

Központi Kereskedelmi Iroda:

2072 Zsámbék, Petőfi Sándor utca 108.

Telefon: +36202244242

e-mail: info@gravetti.hu