ELHO Softliner függesztett bálacsomagoló

Az ELHO-nak több évtizedes tapasztalata van a bálacsomagolók gyártásában.Gépeit elsősorban skandináviai felhasználási körülmények közé tervez, ahol különösen fontos hogy a becsomagolt bálák a legszélsőségesebb időjárási viszonyok között is megőrizzék a termény minőségét. Ezek a gépek, egyszerű, jól kezelhető konstrukciójukkal, magas műszaki színvonalukkal teszik az ELHO-t a világ egyik vezető bálacsomagoló-gyártójává. 

 Hátsó vagy front 3-pontra egyaránt függeszthető, egyszerűen kezelhető, megbízható fóliázógépek

- széles választék különböző bálaméretekhez 

- egy vagy két szatellitkaros kivitelek

- manuális, félautomata és teljesen automata működtetéssel típustól függően

 

   Az ELHO Softliner széria három típust tartalmaz, a Softliner 1000, 1002 és 1500-at.A gépek típustól függően egy vagy két fóliázókarral szereltek, manuális bowdenes, félautomata(Easy Wrap) vagy teljesen automata vezérléssel.

   A bála betöltése a gép hátsó oldalán történik, a bálázó haladásával megegyező irányban. A beemelés különösen egyszerű ha a gépet a traktor frontfüggesztéséhez csatlakoztatja. A kisebb traktorok szintén jól használható mivel itt a beemelési és csomagolási folyamat alatt nagyon kis talajterhelés lép fel ha a gépet leengedi a talajra. Kisebb területeken a bálázás és csomagolás majdnem egy időben végezhető, ha a csomagolót a frontra, a bálázót hátra csatlakoztatja.Mivel nincs szükség gépcserére a munkafázisok között így időt takaríthat meg, és növekszik a betakarítás hatékonysága.

  A hármas görgőhajtás végzi a bála megfelelő forgatását.A fóliázókarok és a csomagolóasztal hidraulikus hajtásainak összehangoltsága, mindig egyenletes átlapolást és légmentesen fóliázott bálát hoz létre.

  A Softliner M szériákon monitoron követheti a bálázási folyamatokat(bálaszám, fordulat,stb.), az automata típusokat egy könnyen kezelhető panelről vezérelheti. A bála ürítés két módon végezhető: a beemelő keret segítségével óvatosan a talajra engedheti, vagy egyszerűen lebillenthető az asztalról.