ELHO Sideliner 1650M bálacsomagoló, vontatott

A Sideliner 1650 csomagolók a bálát a frontoldalon emelik be, ezért kisebb területeken is könnyen használhatók.A beemelőtárcsák nem húzzák a talajon, így a tarló sem sérül és nem kerül föld a csomagolóasztalra a bálával együtt. Ez a magas minőségű, tiszta takarmány előállításának egyik feltétele.

- A gép működtetése bowdenekkel vezérelhető, a traktor kabinjából. A csomagolható bálaméret: 1,1 - 1,6 m. Szériaszerűen egytengelyes kivitelben készül, de rendelhető kéttengelyes boogie futóművel is. A széles, alacsony nyomású abroncsok és az egyenletes súlyelosztás tartják a gépet stabilan, nedves csúszós talajon is. a bogie fútómű kimé- letesen fordul a tarlón szűk fordulókban.

- A két darab 750 mm-es fóliaelőfeszítő gyors csomagolást biztosít. A fóliavágó felemeli a fóliát, szilárdan megtartja ezzel minimálisra csökkenti a fólia szakadásának lehetőségét.A feszítőegység követi a fólia felület- ét és egyenletes feszességet biztosít a tekercsen levő fólia mennyiségétől függetlenül.A monitoron könnyen követhető hogy mikor éri el a kivánt rétegszámot emellett kijelzi a csomagolt bálák számát.

- Az erős bálaemelő hengerrel 1200 kg- os bálát is a gépre emelhet, az opciós második hengerrel ez 1600 kg-ig növelhető.Az emelőhenger közvetlenül az alvázhoz van csatlakoztatva,így a súly beemeléskor is egyenletesen oszlik el.

- A gép különösen erős alvázát a Finn Műszaki Kutatóintézettel együttműködve, számítógépes szimulációt és terheléses vizsgálatokat alkalmazva fejlesztették ki.