ELHO DC 2100 zöldtakarmány-betakarító

Féligfüggesztett silózógép, kis és közepes állattartó telepek részére.

 

- A DC 2100 hatékony , gazdaságos és megfizethető megoldást kínál a napi takarmány betakarításához!

- Egyaránt alkalmas rendfelszedésre és direkt betakarításra.

- Az ELHO 2100 nem csupán egy lehetőséget kínál a hagyományos takarmány betakarításra. Ez a gép ennél jóval sokoldalúbb. Egyaránt alkalmas takarmánynö- vények,fűfélék, kalászosok direkt betakarítására, valamint fonnyasztott rend felszedésére, és a legjobb választás olyankor amikor az időjárás nem teszi lehetővé a termény fonnyasztását.

- Közvetlen betakarításnál a lengőkések tiszta, egyenletes mérető aprítékot biztosítanak, és nem lép fel az a szívóhatás -mint a hagyományos késes gépeknél- ami a levágott termény összetapadását okozná.Így a - betakarítás közben - a terményhez adagolható adalékanyagok, megfelelően keveredhetnek a terménnyel és a legjobb hatékonyságot érhetik el. A rövid aprítékméret könnyebb töltést ,a pótkocsi rakterének jobb kihasználását, és könnyebb kezelhetőséget biztosít.

- Az ívelt lengőkésekkel érhető el a tiszta és egyenletes vágás.A kések,a rotorkamra kialakítása, valamint a vágórész teljes szélességében működő szállítócsiga biztosítják, hogy a termény egyenletesen áramolhasson az aprítórotorhoz.

- Az ELHO 2100 kiváló betakarítási- begyűjtési eredményt nyújt, minimális anyagveszteséggel még szeles időben is.

A DC 2100 szériaszerűen 8 db aprítókéssel szerelt,ekkor az apríték mérete kb. 50 - 60 mm. Az aprítékhossz a rotorra szerelt kések számával változtatható (2, 4, 8 db). A kések élessége nagy mértékben befolyásolja az aprított takarmány minőségét, a betakarítás teljesítményigényét, ezért a gépet beépített, könnyen kezelhető kés élező berendezéssel hozzák forgalomba.

 

Műszaki adatok:

 

Munkaszélesség: 2,1 m

szállítási szélesség: 2,8 m

Kések száma - vágórotoron: 48 db

                          - aprítótárcsán: 2, 4, 8 db

Vágórotor fordulat: 2000 1/p.

Aprítótárcsa fordulat: 1080 1/p.

Apríték mérete: 50-60 mm ( 8 késsel)

Területteljesítmény: 3,5 - 5 ha/óra

Abroncsméret: 26.00-12.00-12

Önsúly: 1000 kg

Behajtó fordulat: 540 1/p.

Teljesítményigény: 70-110 kW

Elektromos toronymozgatás: széria

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/p7420TbABqE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>