ELHO Arrow 3200P, 3700P vontatott kasza ütőujjas szársértővel

Az ELHO vontatott kaszái, nagy területteljesítmény mellett is kiváló vágási minőséget garantálnak. 

- Az Arrow 3200/3700, az ELHO új fejlesztésű vontatott kaszája, amely egyesíti az ELHO hagyományosan kiváló minőségét és kezelési tulajdonságait, a legkorszerűbb technikai fejlesztésekkel. A szársérő rotor egyenes, kovácsolt acél lengőujjakkal szerelt, rugó-előfeszítésű ellentámasztó rúddal. Ezzel a megoldással, a száradási folyamat bizonyíthatóan a leggyorsabb. A nagy, állítható terelőlapok és a különösen nagy szársértő kamra, megtörik és megforgatják a terményáramot lefelé, azért hogy a képződő rend a lehető legmagasabb, egyenletes, és szellős legyen a gyors száradás érdekében.

- A kisméretű szárnyak a szársértő kamra tetejének közepén szintén lehetővé teszik a rend formájának beállítását, aminek a második és harmadik betakarítás során van jelentősége. Az egyenletes és tiszta rend létrehozása, alapvető követelmény a magas minőségű takarmány előállításakor.

- Az alacsony profilú, ovális tárcsák és a megfelelően kialakított csúszólemezek biztosítják a tiszta és pontos vágást.

- Az Arrow 3200/3700, az ELHO által fejlesztett HydroBalance hidro-pneumatikus tehermentesítő rendszerrel szerelt, ami garantálja hogy a vágórész pontosan tartsa a beállított vágásmagasságot és a termény tiszta maradjon. A Hydro Balance csillapítás beállítása igazán egyszerű.A kívánt csillapítási alapérték beállítása egy kézi tárcsával lehetséges ,ami a nyomásjelző óra alatt található. A beállítható csillapítási értékek leolvashatók a nyomásmérő alapkeretén elhelyezett táblázatról. Például, ha köves területen dolgozik, a csillapítás mértéke munkavégzés közben is állítható, a traktor hidraulikájának használatával. A tarlómagasság állítása kényelmesen,a gép egy oldalán elvégezhető.

- A széles és magas szársértő kamra kiváló terített rendet is képes létrehozni. Az új fejlesztésű, V alakú hordozókereten van a vonórúd fordulási pontja, aminek kialakítása egyenletes erőátviteli körülményeket biztosít a hajtásláncnak. A fordítóhenger csatlakoztatása gyors, kis sugarú fordulásra is képessé teszi a gépet.

- A hordozókeret kialakítása miatt agép a  traktor jobb és bal oldalán is tud kaszálni.

- Az összehajtható vonórúddal, a gép téli tárolása sem igényel sok helyet. Az első burkolatok könnyen mozgathatók és megfelelő körülményeket biztosítanak javítás vagy karbantartás esetén. A magas hordozókeret nagy mozgásteret biztosít a vágórésznek.Emiatt a vágórész magasra kiemelheőo a terület végén,fordulóknál, így még a magasabb rendek sem keverednek.A vonórúd hosszát úgy tervezték hogy a vágórész közelebb kerüljön a traktorhoz.

- Minden vontatott ELHO kasza vonórúdja nagy szilárdságú szelvényekből készül. A hajtás elemeit és a csapágyazásakat úgy tervezték, hogy ellenőrzésük és kenésük egyszerű legyen. Az Arrow 3200/3700 vontatott kasza alapkivitelben 380/55-17 méretu, alacsony profilú kerekekkel kerül forgalomba. A vágótárcsák, késcsere során egy célszerszámmal biztonságosan rögzíthetők.

 

Opciósan rendelhetők az ELHO SideFlow gumihevederes rendrehordóval.