ELHO Arrow 2400P, 3200P Roller vontatott kasza gumihengeres szársértővel

Az ELHO vontatott kaszái, nagy területteljesítmény mellett is kiváló vágási minőséget garantálnak. Az Arrow 2400R/3200R, az ELHO új fejlesztésű vontatott kaszája, amely egyesíti az ELHO hagyományosan kiváló minőségét és kezelési tulajdonságait, a legkorszerűbb technikai fejlesztésekkel.

- A nagy, állítható terelőlapok és a különösen nagy szársértő kamra, megtörik és megforgatják a terményáramot lefelé, azért hogy a képződő rend a lehető legmagasabb, egyenletes, és szellős legyen a gyors száradás érdekében. A kisméretű szárnyak a szársértő kamra tetejének közepén szintén lehetővé teszik a rend formájának beállítását, aminek a második és harmadik betakarítás során van jelentősége. Az egyenletes és tiszta rend létrehozása, alapvető követelmény a magas minőségű takarmány előállításakor.

Az alacsony profilú, ovális tárcsák és a megfelelően kialakított csúszólemezek biztosítják a tiszta és pontos vágást. Az Arrow 2400R/3200R, az ELHO által fejlesztett HydroBalance hidro-pneumatikus tehermentesítő rendszerrel szerelt, ami garantálja hogy a vágórész pontosan tartsa a beállított vágásmagasságot és a termény tiszta maradjon. A Hydro Balance csillapítás beállítása igazán egyszerű.A kívánt csillapítási alapérték beállítása egy kézi tárcsával lehetséges ,ami a nyomásjelző óra alatt található. A beállítható csillapítási értékek leolvashatók a nyomásmérő alapkeretén elhelyezett táblázatról. Például, ha köves területen dolgozik, a csillapítás mértéke munkavégzés közben is állítható, a traktor hidraulikájának használatával.

A tarlómagasság állítása kényelmesen,a gép egy oldalán elvégezhető.A széles és magas szársértő kamra kiváló terített rendet is képes létrehozni.A fordítóhenger csatlakoztatása gyors, kis sugarú fordulásra is képessé teszi a gépet.Az összehajtható vonórúddal, a gép téli tárolása sem igényel sok helyet. Az első burkolatok könnyen mozgathatók és megfelelő körülményeket biztosítanak javítás vagy karbantartás esetén.

A magas hordozókeret nagy mozgásteret biztosít a vágórésznek.Emiatt a vágórész magasra kiemelheto a terület végén,fordulóknál, így még a magasabb rendek sem keverednek.A vonórúd hosszát úgy tervezték hogy a vágórész közelebb kerüljön a traktorhoz. Minden vontatott ELHO kasza vonórúdja nagy szilárdságú szelvényekből készül.

A hajtás elemeit és a csapágyazásakat úgy tervezték, hogy ellenőrzésük és kenésük egyszerű legyen.A vágótárcsák, késcsere során egy célszerszámmal biztonságosan rögzíthetők