Terület karbantartó gépek az ELHO-tól, Finnországból.

Skandináv technológia, skandináv minőség!

Az ELHO a világ számos országában forgalmazza gépeit, melyek a legigényesebb felhasználók elvárásait is kielégítik.

Az ELHO közel 50 éve foglalkozik gépgyártással. A gyár által készített gépeket kezdetektől fogva a legkorszerűbb és legmagasabb szintű műszaki megoldások alkalmazása, valamint a kiváló anyag és gyártási minőség jellemezi. Ennek eredményeként biztosított a hosszú távú és megbízható működés.

A Gravetti Kft. 2016-tól foglalkozik az ELHO gépek forgalmazásával, együtt az Agrowolf Kft.-vel, aki 2012 óta gondoskodik a gyár méltó képviseletéről Magyarországon, mint generálimportőr.

Az ELHO gyárban készülő zúzók az oldalra kihelyezhető zúzók csoportjába tartoznak. Ezen belül két nagy csoportot különböztethetünk meg a zúzási technológia szerint. Az egyik a kalapácskéssel szerelt vízszintes tengelyű gépek családja, a másik a láncos zúzószerkezettel szerelt függőleges tengelyű gépek családja.

Az ELHO Side-Chopper oldalra eltolható zúzócsalád gépei professzionális mulcsozók, felhasználhatóak út menti kaszáláshoz, legelők, erdők és elvadult területek karbantartására egyaránt. A traktor középvonalától legfeljebb 4,2 és 4,6 m-re kitolható, a zúzó szerkezet munkaszélessége 210 cm. A vágó fej billenthető 45° –al lefelé, valamint 90° –al felfelé. A gépeket skandináviai felhasználási körülményekre tervezték, köves területeken is jól és tartósan használhatóak. Az 1,3 kg súlyú kalapácskések 20 mm-es csavarokkal vannak a rotorra rögzítve, ami lehetővé teszi 10 – 12 cm-es fás szárúak aprítását is. A gép eltolása, valamint billentése hidraulikusan történik. Akadálynak történő ütközés esetén hidraulikus biztonsági rendszer gondoskodik a megfelelő védelemről. Szállítási pozícióban a biztonságot adó reteszelés automatikus.

Az ELHO Tornado láncos zúzócsalád gépei különösen alkalmasak köves, tuskós területek tisztítására. A láncok hőkezelt acélból készülnek, 13 mm-es vastagsággal. A zúzófej szélessége 160 cm, acélprofilokkal erősített. Ennek a gépcsaládnak két változata van, az egyik 330 cm-re, a másik 440 cm-re tolható ki oldalra a traktor középvonalától. A vágó fej billenthető 40° –al lefelé, valamint 90° –al felfelé. A Tornado gépcsalád a könnyű kezelés és minimális szervizigény mellett nagy hatékonyságot kínál. A Tornado zúzófej külön is megvásárolható hidraulikus hajtással, így felszerelhető bármilyen markoló gémre.

A terület karbantartó gépeket nemn csak a mezőgazdaságban tevékenykedőknek ajánljuk, hanem mindenkinek, akinek nagy, és nehezen kezelhető területei vannak.

Az ELHO gyár a TPM 500/700 gémes mulcsozóit professzionális felhasználóknak fejlesztette. A zúzófej lehet 210 cm munkaszélességű kalapácskéses kialakítású, vagy 250 cm munkaszélességű láncos kialakítású egyaránt. A gépek kinyúlása 5,2 m, vagy 7 m.  Az ELHO a szálastakarmány betakarítás és terület karbantartás alábbi területein kínálja kiváló minőségű gépeit, egyéni és társas felhasználóknak, vagy az ezeket a munkákat szerződésszerűen végzőknek:

Fűkaszák: 2,0-10,5 munkaszélességekkel
Rendképzők, rendforgatók
Bálacsomagolók
Bálabontók
Kőmentesítő