Innovatív megoldások az ELHO-tól

ELHO logó

Az ELHO évtizedek óta meghatározó szereplő a szálastakarmány-betakarító gépek gyártói között.

Gépeiket szélsőséges körülmények közötti használatra tervezik. Az átgondolt tervezés, a kiváló minőségű anyagok, a magas szintű gyártási technológia biztosítják azt a megbízhatóságot, amely az állattartásban használt gépeknél nélkülözhetetlen. A gyártó minden takarmánynövényhez (fűfélék, pillangósok, rozs, stb.) kínál megfelelő technológiát, elsősorban a kis- és közepes gazdaságok, de a nagyüzemek számára is.

TÁRCSÁS KASZÁK

Az ELHO széles választékban kínálja fűkaszáit, elsősorban kis és közepes termelők számára, de megtalálhatók közöttük a nagyüzemek számára is gazdaságos és hatékony megoldást nyújtó nagy teljesítményű kasza-kombinációk is. A gyártó minden takarmánynövényhez (fűfélék, pillangósok, rozs, stb.) kínál megfelelő technológiát, szársértő nélküli, kovácsolt acél ütőujjas vagy gumihengeres szársértővel szerelt kaszáival.

 Gépeinek letisztult és céltudatos tervezettsége könnyű kezelhetőséget és problémamentes működést biztosít. Az ELHO kaszák különösen erős vágórésze, minden talajon kiváló vágási minőséget, tiszta, gyors és hatékony betakarítást és hosszú élettartamot eredményez. Az ELHO a legtöbb  kaszája alapfelszereltségben tartalmazza a hidro-pneumatikus tehermentesítést – Hydro Balance – és a hidraulikus ütközésbiztosítást – Hydro Active.

RENDKÉPZŐK/RENDFORGATÓK

Az ELHO több évtizede gyártja saját fejlesztésén alapuló rendkezelőit, melyek a hagyományos megoldásokhoz képest több előnyt is nyújtanak.

  • a rotorok feldobó mozgatással terelik a levágott terményt a gép középvonala felé. Ezzel a megoldással jelentősen lecsökken a terményben maradó fizikai szennyeződések mennyisége(kő, föld, trágya, stb.)melyek a takarmány minőségét rontják, ill. a következő gépek (bálázó) sérülését okozhatják.
  • Jól szellőző, jól formázott rend alakítható ki, melyben a baktérium fertőzések kialakulása minimálisra csökken
  • Egy menetben végezhető a rendek összesítése és a bálázás (V-Twin 600), amivel a betakarítás költségei (üzemanyag, idő) és a talajterhelés is jelentősen csökkenthető.
  • A hidromotoros hajtás olajigénye mindössze 25 l/perc ezért kis és közepes traktorokkal is jól használható. A forgókosarak sebessége fokozatmentesen állítható így bármilyen fajtájú növény kíméletes rendkezelése megvalósítható.
  • A vontatott kivitelű gépek – V-Twin750; V-Twin 950 – munkaszélessége akár  menet közben is fokozatmentesen állítható.
  • A rendkívül egyszerű műszaki konstrukció könnyű kezelést és hosszú távú megbízható működést eredményez.

BÁLACSOMAGOLÓK

Az ELHO az elsők között kezdte a bálázott takarmányok csomagolástechnológiájának fejlesztését és bálacsomagoló gépek gyártását. A több évtizedes tapasztalatnak és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, ma az egyik legelismertebb gyártó a bálacsomagolók piacán. Modellpalettáján megtalálhatók a függesztett és vontatott kivitelek, kör vagy szögletes bálák csomagolására. A gépek vezérlése – típustól függően – manuális/bowdenes, félautomata és teljesen automatizált lehet. A kiváló csomagolási minőség mellett, a nagyfokú hatékonyság (Fastliner1500,Proliner1500: 60db/óra) teszik gazdaságossá ezeket a gépeket.

Az ELHO bálasor-csomagolójával ( Tube 2020) a felhasznált fólia mennyisége 50%-kal csökkenthető, akár 120 bála/óra teljesítmény mellett!

BÁLAAPRÍTÓ-KIOSZTÓK

Az ELHO függesztett és vontatott kivitelekben gyártja bálaaprító-kiosztó gépeit, kis és közepes gazdaságok részére. A gépek alkalmasak kör és szögletes takarmánybálák aprítására és kiosztására, valamint szalmabálák alomként kiszórására.

ZÖLDTAKARMÁNY-BETAKARÍTÓ/FELSZEDŐ

Az ELHO félig-függesztett silózója (DC2100) az önjáró betakarítógépek hatékonyságát kínálja, jelentősen kedvezőbb üzemeltetési költségek mellett!

Ez a gép rend felszedésére és pótkocsira juttatására valamint direkt betakarításra egyaránt alkalmas.

A fűfélék mellett kiváló betakarítási hatékonyságra képes egyéb takarmánynövények (lucerna, borsó, kalászosok és bizonyos esetekben silókukorica) betakarításakor is.

 

Az Agrowolf Kft.-vel kötött megállapodás eredménye képpen elkezdtük az ELHO gyár termékeinek forgalmazását.

Az ELHO gyárban készült főbb termékcsoportok: